Съзнание

Дали наистина разбираме психичните заболявания?

Дали не трябва да премислим това, което знаем за психическите заболявания? Възможно ли е да тровим с лекарства съвременните пророци и лечители, потискайки способностите им?

В невероятната си книга „Detour from Normal“, Кен Диксън навлиза дълбоко в тази тематика и разказва пленителната си история.

Той говори за психичното си заболяване, като преминал през хоспитализация, халюцинации и кошмари, от които не можел да се събуди.

След прочита на книгата можем да стигнем до 3 важни заключения, които да отворят очите ни:

1.Всички си мислели, че той е луд и опасен, защото Кен добил способности, които другите хора постигат чрез продължително практикуване на медитация.

2.Настоящите методи за лечение на психологични заболявания не са прогресирали от десетилетия – физическите усмирителни ризи са заменени с химически.

3.Психологичното заболяване е кошмар и ако сте късметлии може и да осъзнаете, че сънувате и да се събудите в свят, в който всички други все още спят.

Кен бил в „любовно състояние на ума“, след като изпаднал в маниакална депресия, но тъй като той не стигнал до нея по негово желания, той не бил смятан за гуру или лечител.

Той бързо осъзнал, че не е единственият такъв човек. Според него той просто се нуждаел от окуражаване и подкрепа, за да се превърне в лечителя, който е днес.

Няма място за „лудите“

Тесният диапазон на приемливо поведение, очаквано от нас, е по-потискащ отколкото смятате.

Според северноафриканския шаман доктор Малидома Патрис Соме, психичните заболявания представляват трансформация в съзнанието и са неделима част от развитието на човека.

Доктор Соме и племето Дагара вярват, че по този начин един индивид бива избран да предаде послание на хората.

Според Соме: „Психичните заболявания и всякакъв вид поведенчески разтройства са сигурен знак, че две несъвместими енергии са попаднали в едно и също поле.“

„Смущенията настъпват, щом човека не приеме духовната помощ, за да се справи с наличието на тази енергия.“

Когато тези енергии се появят, хората, които нямат знанието, за да разпознаят през какво преминават, са обявени за „луди“.

Дават им се големи дози лекарства, които потискат духовното развитие.

Ако беше жива днес Силвия Плат щеше да е на антидепресанти, Салвадор Дали щеше да взима антипсихотици, Бетовен щеше да е на литиум.

Ами Иисус Христос?

Тези личности щяха да увехнат, да се изпарят в посредствеността. Познати на малцина. Възхвалявани от никого.

highexistence.com