Новини

КОГА, СПОРЕД ЛЕОНАРДО ДА ВИНЧИ, ЩЕ НАСТЪПИ КРАЯТ НА СВЕТА?

Леонардо да Винчи е считан за един от най-великите световни гении.

Творбите на италианеца са сред най-красивите и изящни произведения на изкуството, като най-добре познатата му творба – Мона Лиза, е оценена на 700 милиона паунда.

Но друга негова прочута картина привлича вниманието на изследователите, заради скрито в нея послание, загатващо деня на страшния съд.

Тайната вечеря

Разказът за Тайната вечеря е представен в битие на Йоан, 13:21. Стенописът показва реакцията на апостолите, след като Иисус им съобщава, че някой от тях ще го предаде.

Но нови анализи разкриват зловещо послание в картината. Според тях Тайната вечеря предрича точната дата, на която ще дойде краят на нашия свят.

Изследовател от Ватикана разкрива, че Апокалипсисът ще настъпи на 1 ноември 4006 година.

Според Сабрина Галиция централният прозорец над стенописа съдържа „математически и астрологически“ пъзел, който тя е дешифрирала.

Италианската изследователка и експерт по изобразително изкуство смята, че да Винчи е предсказал деня на страшния съд. Според тълкуванията й той ще настъпи със „световно наводнение“, което ще започне на 21 март и ще свърши на 1 ноември 4001 година.

Галиция предполага, че това ще обозначи „новото начало за човечеството“. Католическата църква е публикувала нейното проучване „Тайната вечеря на Леонардо“ във Ватикана.

Дали наистина геният да Винчи е бил способен да предскаже бъдещето с абсолютна точност?

Какви ли още тайни крият другите неговите произведения?

express.co.uk