Новини

Десет интересни фактa за Луната, които ще ви накарат да се замислите

Неправилно е да се смята

Луната за най-изследвания обект в Слънчевата система. Едва наскоро учените откриха 10 факта, които по принцип се противопоставят на науката.

И някои от тях лежат точно на повърхността. Луната например излъчва своя собствена така наречена „студена“ светлина. Тя абсорбира топлината и този феномен засега остава необясним.

Изследователи смятат,

че НАСА не показва реални снимки на спътника. Като доказателство се цитира видеото на Агенцията от 2015 година, което наистина изглежда малко странно.

Факт е, че Луната във видеото не изглежда да се върти около оста си. Увеличаването на контраста изобщо прави сателита на Земята във видеото полупрозрачен.

Разбира се, всичко може да се отдаде на лошото качество на изследването, извършено от космическия кораб. 

НАСА постоянно качва много по-ясни изображения на обекти, които са на хиляди светлинни години от Земята, как да си обясним това?

Ето и десетте факта за Луната,

които не намират обяснение до днес

10. Защо въпреки технологиите не разполагаме с реални снимки на Луната?

Роскосмос и НАСА харчат милиарди по изследването на Луната, но резултатите от тези мисии са меко казано съмнителни. Счита се, че нито една от сничките на обратната страна на Луната не е реална, а е фотомонтаж.

9. Защо Луната свети със собсвена “хладна” светлина? Доказано е по научен път, че Луната излъчва своя светлина, като тя не “грее”, а точно обратното поглъща топлината.

8. Как така Луната и Слънчето са идеално подравнени в космическата шир на Слънчевата система? Не стели се замисляли коя е тази сила, която идеално е подравнили двете космически тела на една линия?

7. На седмо място се нарежда един още по-странен факт от изброените до тук. Как така Луната е осветена често от страна противоположна на Слънцето? Понякога Луната е осветена отгоре, а Слънцето се спуска под хоризонта.

6. На шесто място като невероятна магия поставяме съвпада на лунния цикъл с този на женската половина от човечеството. Средностатистически менструалния цикъл при жените е равен на лунния. 

До днес никой не е намерил разумно обяснение на този феномен. Твърде вероятно е между Луната и жената да съществува скрита от съвременната наука връзка. В историята на народите откриваме десетки легенди свързани с Луната и нейното влияние върху живота на Земята.

5. Фалшифицираните кадри от експедицията “Аполо 20” и до днес не намират разумно обяснение. На повърхността на Луната астравтите виждат огромен по размери кораб, вероятно на чужда цивилизация.

4. Защо Луната притегля само моретата и океаните, което поставя сериозно въпроса за гравитацията и дали наистина тя съществува?

3. Каква е причината никога да не виждаме обратната страна на Луната? В течение на хиляди години сме свидетели на това как спътника на Земята винаги е бил обърнат само с едната си страна към нас. Някои изследаватели изказват смелата хипотеза, че изобщо не съществува обратна страна на Луната.

2. Защо Луната няма отблясък и полусенки като всички остнали тела? Това е една поредните големи загадки, която най-вероятно ще продължи да предизвиква умовете на изследователите.

1. Как да обясним явлението “Лунна вълна”, което бе открито от независими астрономи и отричано от НАСА толкова неистово, че чак това събужда още въпроси? Във видео обекти заснети през различни години “Лунната вълна” се наблюдава безпроблемно.