Deutsche Bank предостави тайна информация за Доналд Тръмп

Специалният прокурор Робърт Милър е поискал германската Deutsche Bank да сподели данни за сметки на президента на САЩ Доналд Тръмп и неговото семейство.

Милър разследва предполагаемата намеса на Русия в президентските избори в САЩ през миналата година, припомня Ройтерс и германският икономически всекидневник Handelsblatt, цитирани от Инвестор.

Най-голямата германска банка е получила призовка от Мълър преди няколко седмици да предостави информация за определени парични и кредитни трансакции, допълва източникът.

Deutsche Bank, която е отпуснала на компанията на Тръмп милиони долари за бизнеса ѝ с недвижими имоти, заяви пред агенцията, че няма да коментира свои клиенти.

Мълър разследва предполагаемите опити за руска намеса в президентските избори в САЩ през 2016 година и евентуално споразумение със сътрудници на Тръмп.

Досега тя отказваше да дава информация, като се позоваваше на банковата тайна. Призовката, т. нар. Subpoena, и е получена от компанията преди няколко седмици.

Банката вече е предала съответните документи на властите, пише Handelsblatt. По този начин Deutsche Bank няма да попадне под огъня на следователите, защото е била задължена именно чрез призовката даде информация.

В миналото демократите на Конгреса на САЩ многократно са поискали информация от Deutsche Bank и други банки,за да разследват предполагаемите връзки на Тръмп с Русия.

Участвайте в кампанията по набиране на средства за новия сезон на телевизионните епизоди 2017/2018 година. Използвайте бутона Donate или посочената сметка в раздел “Подкрепи Новото познание”.

Научете повече за дарителската кампания и банковите сметки на проекта.