Съзнание

Доказа ли науката, че съзнанието е свързано със светлината?

Учени откриха наличието на биофотони в мозъка. Това от своя страна предполага, че може да има връзка между тези биофотони и съзнанието.

Изследователите от университета в Принстън забелязали, че невроните в мозъците на бозайници можели да произвеждат фотони от светлина.

Колкото и да е странно те са във видимия спектър на светлината. Според учените това откритие може да означава, че невроните комуникират чрез светлина.

Ако това е така, тези биофотони, произвеждани от мозъка, може да се влияят от квантовото заплитане.

Това означава, че може да съществува силна връзка между тях, съзнанието ни и това, което много култури наричат душа.

Пътят към просветлението?

Означава ли това, че колкото повече светлина произвеждаме в телата си, толкова по-съзнателни ще бъдем? Вероятно можем да спекулираме по темата.

Замислете се. В редица текстове и религии, още от зората на човешките цивилизации, се говори за светци, висши създания или просветени индивиди, около чиято глава има светлина.

Ако наистина са толкова просветени, колкото в описанията, може би тази светлина е резултат от по-високото ниво на съзнание, до което те са достигнали.

Знания от Вселенския разум?

Но това откритие ни кара да се запитаме и нещо друго. Ами ако съзнанието и душата ни не са в телата ни?

Според теорията на квантово заплитане 2 фотона могат да си взаимодействат моментално, дори ако те са в различни краища на Вселената.

Може би в тази светлина, която създаваме, се крие един друг свят. И без значение къде сме фотоните действат като портали за комуникация между тези два свята.

Може би духът и съзнанието ни комуникират с тялото ни чрез тези биофотони. Колкото повече светлина създаваме толкова по-близо сме до висшия разум.

Естествено за сега това са метафизични хипотези. Но те могат да ни отведат по-близо до истината.

Какво е съзнанието? От къде идва? Какви ли мистерии се крият в светлината?

collective-evolution.com