Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Доказателствата за свръхсъзданията, които битуват в човешки тела

Какви са доказателствата за съществуването на свръхментални създания отвъд физическото, виталното и менталното?

Единият тип свидетелства са тези за действително чудотворни събития, които излизат отвъд каузалните за­кони не само на науката, такава, каквато я познаваме, но също и на науката от перспективата на съзнанието.

В християнството има истории за стигмата, оце­ляване без храна и вода, материализация и множество случаи на лечение. Сред индусите са разпро­странени историите за същества, които материализират предмети. Прочутият Сай Баба е жив пример.

Има същества, които могат да се появяват на две места по едно и също време. Същества, които могат да левитират като Шямахаран Лахири, известен от „Автобиографията на един йогин“.

Свърхменталните създания може и да са отричани, но милиони хора на планетата са изпитвали състояния на присъствие около себе си.

Има множество суфистки истории за майстори, чието поведение е отвъд разбирането на нормалния разум, които танцуват в ритъма на закони, трансцендиращи владе­нията на обикновените физически закони.

През 1993 г. неврофизиологът Якобо Гринберг-Цилбербаум от Мексиканския университет разказва за личните си преживявания с шаманска лечителка, поз­ната под името Почита (вече покойна).

Той станал свиде­тел на операция, при която жената буквално извадила сърцето от тялото на един пациент, оправила го с ръце и го върнала обратно.

Якобо е написал книга за тази забележителна лечителка. Това е малка част от доказателствата за свръхсъзданията, които битуват в човешки тела.

Единствената смислена интерпретация на чудесата е, че хората, които ги извършват, са достигнали до свръхменталното ниво на съзнанието, където имат възможност да действат отвъд законите на физиката, където придобиват известен контрол над тематичното тяло.

С други думи, тези хора са в някакъв смисъл боговете и богините от митологията. Контролът, който те постигат, се дължи на това, че са дали волята си във волята на съзнанието.

Изследователи идентифицират четири способности на свръхменталните същества. Махакапи – силата да трансформираш негативното в позитивно, махасарасвати – силата на творческото изразяване дори отвъд законите на физиката, махалакашми – силата на безусловната любов и маxecвapu – силата на хармонията и невъзмутимостта.

Съответните проявления на това ниво на съществуне са – първо правилното действие. Второ – твърди се, че всичко, което подобни същества пожелаят, се превръща в божия воля – силата на махарасвати.

Мъдрата индийка Анандамайи Ма понякога говори за своите кхеял, подходящ превод на което е „прищевки“. Нейните приумици винаги се изпълняват. Чудесата и желанията на такива хора са в пълна хармония с космическата цел.

НП/Амит Госвами

Участвайте в кампанията по набиране на средства за новия сезон на телевизионните епизоди 2017/2018 година. Използвайте бутона Donate или посочената сметка в раздел “Подкрепи Новото познание”.

Научете повече за дарителската кампания и банковите сметки на проекта.