Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Дребната шарка ли е по-опасна или CNN? Отговорът на загадката

По време на най-голяма епидемия на дребна шарка от 25 години, мейнстрийм медиите в САЩ правят всичко, за да подклаждат националната истерия.

Целта им е да убедят обществото, че дребната шарка е най-опасната болест, застрашаваща ги в момента, и да отнемат на американските граждани правото на избор да приемат наложените от правителството ваксини.

За медиите няма значение, че има десетки, или дори стотици други болести, които са по-опасни и би трябвало да бъдат приоритет.

Никой не споменава, че предозирането с фармацевтични лекарства убива десетки хиляди американци всяка година. Само през 2017 е имало 70 000 подобни предотвратими смъртни случаи.

Но все пак медиите правят всичко възможно, за да създадат истерия. Те дори показват снимки на новородени бебета с обриви от дребна шарка.

Но тези снимки се оказват фалшифицирани. Те представят подправени „доказателства“.

В клип на новинарски сегмент, представен по CNN, e използвана стокова снимка на здраво бебе, към която е добавен обрив от дребна шарка с Photoshop.

Снимката била представена с информация за опасностите от движението против ваксини, или „anti – vaxxers“.

Ето така изглежда снимката, без тя да бъде преработена.

Dreamstime Baby Photo

Същата снимка е била използвана в репортажи и статии и на NBC и The Times of Israel.

Без значение какво е мнението ви за ваксините, това просто не е правилно. Винаги трябва да търсим истината.

wakingtimes

Участвайте в кампанията по набиране на средства за новия сезон на телевизионните епизоди 2019/2020 година. Използвайте бутона Donate или посочената сметка в раздел “Подкрепи Новото познание”.

Научете повече за дарителската кампания и банковите сметки на проекта.