Древен „космически” портал в Перу остава неразгадаем ребус

Перу е изпълнено с необясними монументи, строени дълго преди инките, загадъчни и оставащи без отговор и до днес. До Свещената долина в Перу се намират руините на Наупа Хуака, построен с изумителна прецизност. Там има пещера с V-образен вход с почти съвършени контури, ясно очертани ъгли, гладки повърхности и „врата”. Тя, поне видимо, не води до никъде. Кой, защо и как я е създал?

Дизайнът е изумителен. Гладките повърхности и разрези като с лазер спират дъха. На почти 3000 фута надморска височина таванът на входа на пещерата е перфектно изсечен. Каква технология е била използвана?

При това на мястото има следи от син камък, съдържащ кристал, използван в ранните радио приемници заради отличните му пиезоелектрически свойства. Освен това тази скала е магнитна.
Неизвестно защо и как архитектите на Стоунхендж са транспортирали „сините камъни” на 200 км разстояние. При това има доказателство, че те са добити 500 години преди да бъдат поставени в Уилтшир. Може би Стоунхендж е създаден впоследствие?

Мистериозната врата сякаш е била изваяна на три различни нива, а базалтовият олтар отляво има три изящно изсечени прозореца. Но защо три? Дали това показва, че първите култури са наследили една и съща висша мъдрост от една и съща изчезнала култура-майка? А може би древните, строили храмове с три врати, са имали една и съща религия?

Наличието на такива храмове по цял свят навежда на мисълта, че цивилизацията е с много по-стари корени, отколкото се приема, че напреднала древна култура е била унищожена от катаклизъм и че познатите ни култури са нейни наследници. Съвпадение ли е, че мистериозната врата в Наупа Хуака е на три различни нива, а базалтовият олтар отляво има три изящно изсечени прозорци?

Ако отидем до Мачу Пикчу, ще видим Храма с трите прозорци – сложна каменна зала 10 на 4 метра с три трапецовидни прозореца. Според митологията на инките световете, изграждащи нашата Вселена, са три: долния свят (Уку пача), нашия физически свят (Кей пача) и горния свят (Ханак пача).

Идентичността на строителите на Наупа Хуака си остава неизвестна. Каменоделството на инките е възхитително, но техниката и прецизността при Наупа Хуака е несравнима с тези на инките. Разгадаването на нейното наследството и история остават за бъдещите поколения.

НП 2107

Участвайте в кампанията по набиране на средства за новия сезон на телевизионните епизоди 2017/2018 година. Използвайте бутона Donate или посочената сметка в раздел “Подкрепи Новото познание”.

Научете повече за дарителската кампания и банковите сметки на проекта.