Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

ДРЕВЕН „ЛЕТАТЕЛЕН КОРАБ“ НА НЕПОЗНАТА ЦИВИЛИЗАЦИЯ

Има загадъчни находки от миналото, които си остават напълно неизвестни, защото са в частни колекции.

Сред тях е уникалната статуетка „Дамата от назъбения трон в мистериозно обкръжение“, намерени неизвестно кога и от кого в долината на Инд ‒ между Пакистан и Индия.

Загадъчната статуетка

Тази статуетка се появявила през 2009 г., когато частен колекционер поканил известния италиански археолог Масимо Видал, за да я огледа и оцени.

Вътрешността на предполагаемия кораб

Ученият провел съответния анализ (включително тестване посредством термолуминесценция) и установил, че артефактът е с формата на някакво странно транспортно средство с не по-малко странни хора на него, създаден около 2700 година. пр. Хр.

Теорията за летящия извънземен кораб

Най-интересната теория гласи, че някаква древна цивилизация е запечатала в тази статуетка летателен апарат с хора.

Те седят в него, с удължени черепи, каквито са откривани и в древен Египет, и на места по света, включително и в Русия.

Удължените черепи се виждат отчетливо на артефакта

Въпреки обясненията на учените, че хората в древността изкуствено са деформирали черепите си, подчертавайки по този начин своята принадлежност към управляващия елит.

Остава неясно от кого са копирали такива издължени черепи и защо са ги възприели за върха на съвършенството.

Алтернативните теории

Независимите изследователи твърдят, че в древността е съществувала някаква висша раса, може би извънземни или местни жители на Атлантида, която е имала такава структура на главата.

При това тези висши личности притежавали не само удивителна външност, но и огромни познания и възможности.

Те умеели да летят на своите небесни апарати, да строят пирамиди, да хвърлят светкавици и много други.

Древен летателен апарат или просто артефакт от изчезнала цивилизация?

Напълно е възможно артефактът, описан тук като някакво странно транспортно средство, всъщност да изобразява един от летателните апарати на тази по-висша раса и самите пришълци на него.

Оттук и удължените черепи на пътниците и странните им очни кухини и нещо подобно на клюн вместо уста и нос.

Това са само предположения, но те ни показват главното ‒ нашата история е пълна с тайни и загадки, които така си и остават неразгадани за нас.

Може би така и ще си останат неразгадани, докато човечеството не открие тайните на времето и докато не се научи да гледа в дълбокото минало не само посредством археологически разкопки и архитектурни развалини.

esoreiter.ru

Участвайте в кампанията по набиране на средства за новия сезон на телевизионните епизоди 2017/2018 година. Използвайте бутона Donate или посочената сметка в раздел “Подкрепи Новото познание”.

Научете повече за дарителската кампания и банковите сметки на проекта.