Здраве

Духовната сила на косата. Каква енергия притежава тя?

Обмислете възможността, че косата на главата ви е там, за нещо повече от красота.

Ако не я подстригвате, тя ще израсте до определена дължина, като растежът ще спре от само себе си, когато достигне подходящата за вас дължина.

Косата е уникален дар от природата, която може да ви помогне да повишите Кундалини енергията си.

Тя ще подобри жизнеността, интуицията и духовното ви спокойствие.

Преди много време, хората от най-различни и многобройни култури не режели косата си, защото тя била част от това, което са.

Често пъти щом техните земи били завладявани, а хората поробвани, косите им били отрязвани като знак за доминация над тях.

Смятало се, че това било сурово наказание, като така била взимана и част от тяхната енергия.

Костите на челото пропускат и предават светлина на епифизната жлеза. Косата в тази област би попречила на този процес, който влияе и е важен за мозъка.

Когато Чингис Хан завладял Китай той смятал, че китайците са много мъдри и интелигенти хора, които няма да се поддадат на новия владетел.

За това той наредил на всички жени в империята да спускат косите си над челото, защото знаел, че по този начин те ще бъдат по-лесни за контрол.

Със завладяването на племена и общества, изрязването на косата широко се разпространило. Тя загубила своето значение само след няколко поколения.

Науката на косата

Йоги Бхаджан запознал западния свят с Кундалини йога през 1968. Един от неговите дарове към западното общество бил науката за косата.

„Когато позволите косата на главата ви да достигне до пълната си дължина, тогава се произвеждат нужните количества фосфор, калций и витамин D.“

„Те навлизат в лимфата и в гръбначно-мозъчната течност. Този транспорт на йони подобрява паметта и води до по-голяма физическа енергия, подобрена издръжливост и търпение.“

Според Йоги Бхаджан, ако постоянно режем косите си ние се лишаваме от това подхранване и енергия.

Космите са антените, които събират и насочват енергията на Слънцето или Прана към тялото.

Тази енергия стимулира и епифизата. Тя е ключът към развитието на висока интелектуална функционалност, както и по-дълбоката връзка с духовното.

При хората, които оплешивяват поради гените си или напреднала възраст, се препоръчва по продължителното медитиране.

По този начин ще бъде компенсирана загубата на енергията.

„Косата ви не е там по погрешка. Тя има определена цел, която някои хора ще намерят, а за други ще бъде повод за смях“

consciousreminder.com