Тайни и загадки

Едгар Кейси за свръхестествените богове на Атлантида

В трансово състояние Едгар Кейс отговаря на въпроси по различни теми − изцеление, прераждане, войни, Атлантида и бъдещи събития. Той е оставил над 14000 пророчества.

Организацията с нестопанска цел „Асоциация за изследвания и просвещение“ е създадена, за да улесни изучаването на неговите пророчества.

Всички източници твърдят, че Homo sapiens са създадени по свръхестествен начин на изгубения континент Атлантида, съществувал в Атлантическия океан.

Неговото население се състояло от гиганти и от малки хора. Твърди се, че Андрогинните богове, описани като притежаващи шест пръста на ръцете или на краката, са родили човечеството. Твърди се, че Атлантида е била разрушена от голямо наводнение преди около 12 000 години. 

Според Кейс: „В онези дни на Земята имало хора високи от 10 до 12 фута“.

Рудолф Щайнер казва за жителите на Атлантида: „Всичко, което се отнася до „гиганти“ в легендите, е абсолютно основано на познаването на истината.

„Библията говори за исполини с шест пръста, за андрогинни богове-създатели и за потопа.

Съществата, смятани за създатели на човечеството, били андрогинните богове-създатели − това показва свръхестествен произход на човечеството.

Примери могат да бъдат намерени в Битие, Корана, Египет, в гръцката, шумерска, китайска, в местни американски митологии и в митологията на инките. 

Когато андрогинът бил разделен на две половини, били създадени мъжкия и женския пол. 

Платон също описва древните андрогинни същества.

Джоан Рихтер, в своята книга, прави забележителното твърдение, че в дълбока древност съществувала една обща световна религия, която почитала андрогинно божество. 

Палеолитните скулптури са недвусмислени – открити са множество скулптури на такива божества − една от най-старите е на 22 000 години.

Много от тези богове са изобразени със странни „чантички“. Оаннес  е андрогинно вавилонско божество човек-риба, което носи такава чантичка. Всъщност, всички шумерски богове са андрогинни.

Легендарният Виракоча, друг андрогинен бог, е изобразен като брадат гигант. Смята се, че Кукулкан е имал седем пръста на ръцете и на краката. 

 Андрогинният Тот в Египет, е известен също като Хермес Трисмегист. Хермафродит е Хермес + Афродита.

Дори Едгар Кейс съобщава за висше същество с шест пръста, което пътувало до пустинята Гоби от изгубения тихоокеански континент Лемурия през 9,026 г.пр.Хр.

В картина на Ян ван Скорел от 1540 година библейския Адам също е изобразен с шест пръста.

edgarcayce.org