Хипотези

Една от най-пазените тайни на нашето време е свързана с аурата

Когато функционира оптимално, аурата се простира извън тялото. Често в очите на другите периферията на аурата – яйцевидният силует – прилича на граница. Аурата наподобява клетъчна мембрана и ни предпазва от нежеланите чужди енергии. Тя е полупропусклива. Иначе казано – пропуска определени енергии, но не всички.

В съответствие с традицията на йога в Индия нашето фино енергийно тяло е съставено от 72 000 нади канала. Те свързват аурата и чакрите с физическото тяло. Тези канали се наричат също меридиани. Това е енергийна система, използвана в акупунктурата. Меридианите могат да бъдат сравнени с кръвообръщението, тъй като предоставят на клетките жизнена сила.

Аурата функционира като междинна станция за всичко, което приемаме и което отхвърляме. Чуждите енергии например, от които не се осмеляваме да се отърсим напълно, могат да се задържат в нея. След време нарушеното равновесие в аурата се проявява като влошено здраве.

Ето и една от най-пазените тайни на нашето време. Информацията, че можем съзнателно да преместим нейните граници и това може да ни донесе благоденствие. Ние не осъзнаваме границите на аурата си, но непрекъснато несъзнателно ги променяме. И това може реално да ни повлияе. Случва ни се да се почувстваме изтощени в присъствието на някои хора. Или да бъдем нервни, когато прекрачат границата на личното ни пространство. Това също може да се дължи на нашата аура. Подобни и много други реакции в нашия живот са последица от конфигурацията на нашата аура. Затова е от особено значение да си възвърнем знанието за аурата.

Някои хора държат границите на аурата близо до телата си. Други и позволяват да се разшири.  Това става с лесна мисловна практика. Първо визуализираме разстоянието на въздействие на аурата, после добавяме и заключващ символ. Онези, които я държат далеч от себе си – на метри понякога – влияят на много хора. Често това се отнася за лица, които поемат отговорност за други.

От съображения за сигурност, а навярно и поради желанието да установят контрол, подобни хора дотолкова разширяват аурата си, че буквално обграждат своите приближени. Усещането, че сме обгърнати от нечия аура, може да носи сигурност и удобство, но може и да е потискащо. Когато сме в такава ситуация, сме склонни да разчитаме на чуждата информация и енергия. И така бягаме от отговорност за това кои сме и къде сме в своя живот. Спестяваме си необходимостта да изживеем своето истинско Аз.

Усещането, че държим други в своята аура навярно е стимулиращо. Всъщност енергията се черпи от хора, които са обгърнати от аурата ни. Изчерпи ли се стимулът, такива хора се чувстват уморени и енергийно изтощени. Друга причина за разширяване на обхвата на аурата ни е, за да се защитим. Някои хора могат да изпратят аурата пред себе си, за да проверят атмосферата и да се подготвят за това, което ще ги посрещне на мястото. Или пък „докосват“ присъстващите със своята аура. Важният въпрос е един. Дали сме обучени и спокойно можем да поемаме други  енергии и настроения и се отърсваме от тях ако са негативни.

НП/ Духовният код