България

Емануел, какво не ти направихме та ни опъна така зловещо?

Френският президент Макрон изтрещя тотално. В интервю за крайно дясно издание и в желанието си да се хареса на избирателите на Льо Пен изтърси уникална простотия по адрес на България и Украйна.

Категоризирайки българите като бандити Макрон показа колко държи на приятелите си от двете страни на „Дондуков“.

Очевидно шефа на Франция може да си плещи каквото иска и това го понясяме всички ние.

Защото като го изцепи Емануел и хората там започват да си мислят, че наистина всички сме бандити, проститутки и разни други безподобни същества.

Но да не навлизаме в детайли, защото ще стане ясно колко жалко е всичко в този наакан ЕС. Но това е най-широко рекламирания алианс с дъх на развалени яйца.

Ще стане ясно и защо все повече жители на изкуствено създадения „остров на спокойствието и сигурността“ не вярват в мантрите на Брюксел.

С подобни изказвания и то от президента на Франция скептицизма в съюза просто ще вземе връх и един ден ще осъмнем със свастики по триумфалната арка, а може и в Берлин.

Париж е заприличал на бантустан, а цяла Европа се превръща постепенно в нещо, което ще гръмне със страшна сила един ден.

Истинските германци, италианци, малтийци, испанци и сетете се кой ли още не – страдат от некадърната политика на Меркел и Макрон.

В Европа ставаме свидетели на нахлуването на откровени главорези, джихадисти и обучени терористи, но на Емануел са му виновни българските бандити. Рourquoi alors Emanuel?

Какъв титан на мисълта трябва да си, за да унижиш най-верните си съюзници, които освен всичко останало с кекавата си армия ти пазят входа. Или по френски ни вълнува повече изхода…от изборите?

На фона на непрестанните усилия на българите да се доказват колко са готини, мирни, изпълнителни, дисциплинирани, чаровни и сладки членове на ЕС идва отрезвяващата истина.

Нас ни опердашват както си искат. И всички сме бандити. То като се замисли човек…И онзи ден Емануел просто ни го каза в очите. Et ton ami? Емануел, какво не ти направихме та ни опъна така зловещо?

Сега ще се изгубим в превода (също както и автора ползва гугъл транслейт) и ще си го извадим от контекста, за да си го преместим в дипломатическия бон тон.

А накрая българите ще си го сложим на „рука“, както казва К.К. и всичко е точно.

СК/НП 2019