Съзнание

Енергия на мисълта. Най-секретната теория на Никола Тесла

Легендарният изобретател Никола Тесла неведнъж е твърдял, че в един милиметър от пространството може да се намери толкова енергия, колкото ни е необходима. Но защо той не е споделил своите знания и не е разкрил технологията за това?

Най-важният проблем на човечеството е съхранението на ресурсите, които непрекъснато се губят. Никола Тесла разбирал, че бъдещето е невъзможно без използването на възобновяеми източници на енергия.

Поради това част от неговите експерименти и изследвания са посветени на проблемите на откриване на алтернативни способи за получаване на електроенергия без използване на природни източници.

В началото на миналия век Никола Тесла казва: „Електроенергията е навсякъде в неограничени количества. Тя може да задвижва световните машини, без да са ни нужни въглища, нефт, газ или друго гориво“.

Очевидно това е неограничена енергия за задвижване на машините, която се получава извън Земята. Тази космическа сила се натрупва в мозъка и генерира специфични вълни. Учените години по-късно откриват, това което Тесла описва в теория за мисловната енергия. Изследванията му попадат в недоброжелателни ръце и участа им е неясна десетки години.

Заедно с това великият изследовател е разбирал, че неговите технологии едва ли ще бъдат използвани изцяло за добри цели.

Изобретенията на Тесла още тогава са привличали вниманието на военните експерти. Перспективата да се превърне от легендарен учен в убиец го принуждавала да скрива или унищожава част от собствените си разработки.

Такава е събдата и на тази теория, според неотдавна разсекретени архиви на гения. Никола Тесла твърдял, че може да създаде апарат, който да преобразува енергията на мисълта и емоциите на човек в електричество.

Той разглеждал човешкия ум като най-чистия източник на възобновяема енергия. Тесла считал, че ако бъде създадено специално устройство за нейното улавяне и съхранение, човечеството ще разполага с достъпен и неограничен източник за всеки човек и завинаги.

Документацията по този проект на великия сърбин не е достигнала до наши дни. Изследователите на биографията на Тесла считат, че той е унищожил записките си за създаване на такъв апарат, опасявайки се, че той може да бъде използван за военни цели.

НП©