Тайни и загадки

Енергиен вампиризъм в действие. Кражбата на енергия от другите

Учени потвърдиха енергийния вампиризъм. Хората поглъщат енергия от другите, растенията и дори други видове го правят. Това твърди екип от авторитетен немски институт.

Изследване на учените от Университета в Билефелд е доказало, че растенията могат да извличат алтернативна енергия от други растения. Но как това кореспондира с нас хората? Докладът носи сензационен характер.

Това откритие, според експерти, би могло да има голямо влияние върху бъдещето на биоенергията и начина, по който я разбираме.

То предоставя доказателства, че хората също имат „способността“ да черпят енергия от заобикалящите ги.

Професор д-р Олаф Крузе и неговият биологичен изследователски екип установиха, че зелените водорасли Chlamydomonas Reinhardtii не само фотосинтезират, но имат и способността да извличат енергия от други растения.

Констатациите са публикувани в списание Nature Communications. Според д-р Оливия Бейдър-Лий, психолог и енергиен лечител, цветята се нуждаят от вода и светлина, за да растат. Хората не са по-различни и по идентичен начин участват в процеса на енергийна кражба.

Нашите физически тела са като гъби. Ние можем да поглъщаме енергия от околната среда. „Това обяснява защо някои хора се чувстват неудобно в определени групи, където има смесица от енергия и емоции“.

Експерти успяха да покажат чрез поредица от експерименти посредством култивиране на Chlamydomonas reinhardtii, че когато са изправени пред недостиг на енергия, тези едноклетъчни растения си набавят енергия от растителната целулоза на съседното растение.

„За пръв път подобно поведение е потвърдено и в растителен организъм“, казва професор Крузе.

„Това, че тези водорасли могат да усвояват целулозата, противоречи на всичко известно ни досега. До известна степен това, което виждаме, е че растението се храни с енергията на други растения. Можем да предположим, че такива процеси са възможни и при хората.“

Изследователите разширяват изследването си и търсят подобни механизми и при други видове.

Когато енергийните изследвания се модернизират с високи технологии, ще открием нещо подобно в хората, предполагат от екипа. Тази мистична фигура на енергийния вампир може да се окаже повече от реално съществуваща.

Човешкият организъм е подобен на този на растението, той извлича необходимата енергия, за да захранва различни емоционални състояния.

НП/СЕ 2017