Eпизод 16 сезон 2 Разговори с Бога, Част II

Бог веднъж споделил на Нийл Доналд Уолш – „Ако разкрия себе си като Богът Всемогъщи, Вседържец на Небето и Земята и преместя планини, за да го докажа, пак ще се намери някой да каже: „Трябва да е бил Сатаната”. И затова е така, както и трябва да бъде. Защото Бог не разкрива Божията същност чрез външно наблюдение, а чрез вътрешно изживяване.

Нийл Доналд Уолш в продължението на разговора със Стойчо Керев.

Участвайте в кампанията по набиране на средства за новия сезон на телевизионните епизоди 2017/2018 година. Използвайте бутона Donate или посочената сметка в раздел “Подкрепи Новото познание”.

Научете повече за дарителската кампания и банковите сметки на проекта.

Коментари (6)

 1. След втората част на това интервю просто онемях.
  „Аз никога не бих могъл да живея по начина, за който говоря. Ако аз действително живея така, както казвам, че трябва да се живее / дълга пауза /…щяхте да видите различен човек. Аз не следвам това, което говоря. “
  …………………………………………………………………………………………………….
  „Може и да греша за всичко това“.
  Хммм, има съмнения, че може да греши, но егото му /за да не употребя по-подходяща думичка/ е толкова голямо, че си позволява да издаде книги със съмненията си. А това, че много хора ги купуват само доказва колко е „велик“ творецът.
  Най-голямата ни слабост била липсата на готовност да приемем възможността, че има нещо, което ние не разбираме за бог и живота. Затова ли има толкова много религии и религиозни гурута? Само християнството се е разцепило на хиляди течения и всяко едно от тях смята, че проповядва единствената истина.
  Бог не разкривал себе си чрез външно наблюдение, а чрез вътрешно изживяване. Защо тогава ни е създал с пет сетива, а с толкова несъвършено съзнание?
  Кой е по-добрият начин да се живее?!
  Ето го моят отговор: по-добрият начин да се живее е хората да проумеят, че трябва да вярват в собствените си сили и качества. Да осъзнаят, че животът е тук и сега, за да не го пропиляват в завист и самоунищожение и в празни надежди за поправка и ново начало „на чисто“.

 2. П.П Забравих да попитам защо заключихте коментарите в ютюб?

  1. За да може да коментираме тук, за да се вдигнат импресиите на сайта и цената на онзи банер вдясно.

 3. „Животът е бог“. Като, че ли че аз го казах. Точно така възприемам и аз бог. Затова всеки човек възприема бог по различен начин, защото всеки човек има различен живот.

 4. хората са съгласни само със себе си. те вярват, че само те са прави. ако някой им каже това нещо, за което те самите вярват, че е правилно, те се съгласяват с него, защото смятат, че той е съгласен с тях. т.е. хората никога не се съгласяват с някого ей така. те първо и единствено се съгласяват със себе си и ако някой изкаже тяхното мнение те са „съгласни“ с него. това става на принципа „да това което казвате съвпада с моето мнение и понеже аз мога да съм съгласен единствено с моето мнение то по този начин ставам съгласен и с това което казахте“.
  та господина описа доста точно така нареченото нещо характерно за хората наричано чешитщина.

 5. най-ми хареса, когато си призна, че не живее по начина, за който пропагандира. един вид раздава съвети и учи другите, но той самият си прави каквото му харесва и не се съобразява със собствените си поучения. един вид „аз ви ги говоря тия неща, но аз не ги спазвам. ваша си работа дали ви харесват и дали искате да живеете така. аз не го правя…. но ви казвам какво е добре вие да правите. всъщност и това не ви казвам. аз само ви забаламосвам главите с моите измишльотини. но и вие правите същото.
  така че …. всеки да си вярва в каквото си иска и да си живее както му харесва.
  🙂
  е що ги руча тогаз жабетата в цели две интервюта?
  ?!?
  пара пада от тази работа.
  🙂 но иначе той е само за духовното. 🙂
  да бе …..

Коментарите са заторени