НПTV

Епизод 23 сезон 2 Галактическият народ

Пещерата Магура е преднамерено избрана и допълнително устроена като дълготрайно хранилище на познания. След това е използвана като школа и от нея са разпространявани познания по цялото земно кълбо. От нея възникват богомилството, християнството, будизма, тантра, алхимията и поне десетина азбуки. Числовата система на Древен Египет е точен аналог на числовите записи от Магура.

Чрез тази дейност името се разпространява навсякъде по света. Първите знания, записани в Магура са през епохата Дева преди около 40 000 – 43 000 години. Следва втори запис, който завършва цялостното построение на познанието – 26 000 години по-късно, отново в епохата Дева.

Съществува смела хипотеза, описваща звезден народ. И твърде вероятно е земите около Белоградчишки скали да са обитавани от древна цивилизация. Спокойно бихме могли да спекулираме, че рисунките от българската пещера са с повече послания и знания от тези на догоните, давани за пример от авторитенни издания. Ако предположим това като обективен разказ, излиза, че Балканите са класна стая от училището на планетата.

НП/2017©