НПTV

Епизод 24, сезон 2 Окултният възход на Третия райх

През 1912 г. е организирана среща на германски окултисти, на която е взето решение да се създаде германски орден на „магическо братство“. През 1932 Хитлер приема предложението да стане Велик магистър на Ордена. Символите на тази мистериозна организация са свастиката с меч и венец. В „Туле“ са хората, които в бъдеще ще изиграят решаващата роля във формирането на нацистката партия.

Работата по събирането и изучаването на древните рунически знаци, както и по създаването на нови такива е била изключително активна в новосъздадената Германия на Адолф Хитлер. Всички държавни и военни нацистки символи се основават на рунически символи. През 1933 г. там е разработен прословутия SS символ – двойна руна на победата. Всяка руна има свое определено магическо значение.

След мистични традиции на древните германци в Третия райх с различни значения, руните се използват почти навсякъде: на сградите на държавните институции, на военните поделения и формирования и други атрибути на държавната власт. Но какво означава всичко това и как изследователите тълкуват историята?

НП/2017©