Хипотези

ЕРНСТ МУЛДАШЕВ ДОКАЗВА, ЧЕ КАМЪНИТЕ СЪЩО ИМАТ ДУША

Според известния хирург, офталмолог, писател и пътешественик Ернст Мулдашев, не всеки камък има душа, но в Русия, на територията на Курганска област, в Башкирия, има «каменни хора» – дълги по пет метра триноги фигури, които имат душа. 

Ернст Мулдашев и неговите колеги по изследване на подобни «духовни камъни» провели с тази цел интересна експедиция «От живота на камъните», отправяйки се в Казахстан, където – както и в Башкирия, от една страна събирали легенди за каменните хора, а от друга – търсели самите каменн идоли, които са сравними с живи духовни личности.

Ето какво казва за това геологът Алексей Савелиев, член на тази експедиция:

„Да бъдат наречени каменните идоли живи – такова твърдение звучи доста фантастично за обикновения човек, но всеки геолог, работещ дълго време с минерали, започва да разбира това – камъните притежават съзнание. Друг въпрос е, че каменните идоли на Мулдашев са особени духовни личности от далечното минало на Земята“.

Самият Мулдашев е убеден, че на нашата планета някога са съществували не само други цивилизации, за които днес знае практически всеки образован човек, но и съвсем други форми на живот – например, силициеви.

Нас от детските ни години ни учат“, казва друг член на експедицията „От живота на камъните“ – Тагир Нургалеев, „че всичко неорганично е мъртво, а ние искаме да докажем обратното – че всичко в света е живо.

И затова някога на Земята са съществували каменен живот и силициева цивилизация. И напълно възможно е след поредната ядрена война, която ще унищожи практически всичко органично на планетата, отново да оживеят каменните хора“.

Между другото, в Интернет има мното материали на тема силициевия живот на Земята – например за мистериозната планина „Дяволската кула“, която се намира в щата Уайоминг, САЩ.

Всичко това е невероятно интересно и не случайно Ернст Мулдашев изучава своите каменни идоли толкова дълго и упорито, като разпознава в тях интелигентните същества, живели някога на Земята.