Новини

Ето къде са най-високите енергийни вихри на Земята

Планетата Земя е жизнен и съзнателен обект. Със свободната си воля, тя щателно организира симфония от равновесие и постоянна еволюция, общувайки с жителите си, Слънчевата система и Вселената.

Древните цивилизации вярвали, че това е тяхната „Велика Майка“ и дълбоко я почитали.

Те изграждали своите мегалитни свещени паметници в области, които считали за „най-високите енергийни вихри на Земята“ или „земни чакри“.

Структури, като Стоунхендж, Египетските пирамиди, паметниците и храмовете на маите, ацтеките и инките са заредени със специфична енергия места.

Местоположението на седемте основни чакри на Земята

Древните цивилизации и съвременните езотерични традиции вярват, че тялото на Земята се е материализирало от универсална енергийна матрица. Тя има фина структура, подобна на човешкото енергийно поле.

Тази енергийна структура достига своите върхове на седем големи “Чакра места”, които са разположени на всеки континент. Също стотици малки земни чакри се разпростират по цялата планета.

Смята се, че имат формата на сфера и се движат спираловидно. Техният радиус се простира на стотици километри във всичките триизмерни посоки.

Чакрите могат да се въртят по посока на часовниковата стрелка или обратно на нея.

1. Коренна чакра: Планината Шаста, Калифорния, САЩ

Намира се в южния край на каскадния масив, който се движи като дракон от Северна Калифорния, през Орегон и Вашингтон, достигащ Канадската граница.

Ако Шаста е опашката на този дракон, тогава планината Рение е неговата уста или глава. Импулси генерирани от Шаста и насочени към планината Рение, довели до феномена „НЛО“ през 1947г., които придобил световно внимание.

Шаста е най-първичната от всички земните чакри. Тя седи в основата на световната енергийна система. Шаста регулира универсалната жизнена сила, преди тя да се интегрира в индивидуализираните видове и форми на живот.

Като първа чакра, жизнената енергия на Шаста е в голям възход и няма форма или структура. Животът на Шаста не се оформя, докато не се трансформира в една от другите големи чакри по света.

2. Сакрална чакра: езерото Титикака, на границата с Боливия и Перу

В езерото се намира камъкът Титикака. Той е геометричен център на втората земна чакра. Световен център за създаване на нови видове и еволюционни постижения на съществуващите вече такива.

От езерото Титиката се ражда това, което наистина е ново и се стреми към вечен живот.

Недиференцираната жизнена сила на планината Шаста, се предава към езерото Титикака, чрез великата световна артерия – Пернатата змия (The Plumed Serpent).

Този животворящ телуричен ток обгръща целия свят. Езерото Титикака е едно от двете най-големи кръстовища на Земята.

Артерията на Дъговата змия (The Rainbow Serpent) и на Пернатата змия, се пресичат на Острова на Слънцето, както и на остров Бали в Индонезия.

Ако тази втора чакра се постави на картата, окръжността ще мине през реките Напо и Маранон, които се кръстосват в близост до Икитос, Перу.

Този голям кръг включва сърцето на Андите и много други свещени места, като Куско и Мачу Пикчу. Така Мачу Пикчу е втората по сила чакра в света.

3. Чакра на слънчевия сплит: Улуру-Кататюта, Австралия

Монолитът, който се състои от голям брой масивни червени камъни, се намира в северната територия на Австралия. Още известен, като Олгас (The Olgas). Той обхваща чакрата на слънчевия сплит и се пренася, чрез артерията на Дъговата змия.

Енергията извира дълбоко изпод повърхността на Земята, появява се в Улуру и се пренася от Кататюта, посредством специална песенна линия.

Световната артерия на Дъговата змия, продължава пътя си към Бали и напуска Долината на ветровете, чрез голям камък с формата на сърце – Ngunngarra (червена фуксия). Така универсалните жизнени сили се оформят в различни дизайни, подходящи за видовете по света.

Глобалната функция на тази чакра е да поддържа жизнеността на Земята и всички видове. Ако в бъдеще се достигне безсмъртие, то ще бъде придобито от третата чакра в централна Австралия.

В древните легенди за създаването на „Dreamtime“, съществува ритуал, който все още не е завършен.

Той има за цел да завърши плана на земния дух, съвършенството да се разпространи по целия свят и смъртта да изчезне от всички видове.

Символизира голям стълб или космическа пъпна връв между Слънцето и Земята, имаща за цел да ги обедини.

Функционирането на този стълб, се предвижда да започне през 2020г. сл. Хр., по време на рядкото съвпадение на Сатурн с Плутон.

Разберете за останалите земни чакри, тук.