Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Акад. Петър Иванов: На всеки 7 минути България намалява с по един човек

Четирима българи умират всеки ден от рак и от сърце. Това обяви директорът на Демографския институт, акад. Петър Иванов на пресконференция за демографската катастрофа.

Според неговите изчисления, от преброените 6,8 млн. души население на България, 1,5 млн. са цигани, 800 хил. са турци. Българите са 4,5 млн. души и изчезват. Средната раждаемост при българките е много по-ниска в сравнение с тази на останалите водещи етноси.

От 1956 до 2016 година са направени 6 млн. аборта. За 2016 година абортите са 27 хил., според статистиката, реалният брой е неизвестен, каза още директорът на Демографския институт.

Според акад. Петър Иванов България намалява с 80 хил. души всяка година. Разликата между родените и починалите е отрицателна. Тя е около 50 хил. души, по официална статистика. Според него притеснение за тази демографска тенденция е изразено от Световната банка, Евростат и от Държавния департамент на САЩ.

Според него твърдението, че България е на второ място по смъртност не е вярно. На първо място сме, обяви той и даде пример, че за 2016 година смъртността е 15,1 промила, което е най-високото място. Той добави още, че сме най-болната нация не само в Европа, но и в света. На първо място сме по ракови заболявания. Всеки 15-ти българин е онкоболен, обяви той.

„България е в клинична демографска смърт. С тази ниска раждаемост и смъртност, по-висока от смъртността, където има война – вече е сякаш извън сметките за развитие на Европа. Подмяната на населението също е налице“, обясни директорът на Демографския институт.

„В България има 600 села без нито един жител. Има тенденция да се дават имоти без наем и там да се заселват определени персони. Никой от правителствата не се интересува кои са тези хора, защо се строят 2500 джамии в православна страна, където има само 1000 черкви. България се ислямизира, циганизира, намалява, изчезва – това е жестоката истина в областта на демографията, допълни акад. Петър Иванов.

НП/ Кросс

Участвайте в кампанията по набиране на средства за новия сезон на телевизионните епизоди 2017/2018 година. Използвайте бутона Donate или посочената сметка в раздел “Подкрепи Новото познание”.

Научете повече за дарителската кампания и банковите сметки на проекта.