Европейски учени: Вселената умира бавно и енергията й отслабва

Учени от Европейската южна обсерватория съобщиха за бавната смърт на Вселената, след като количеството на енергията във всички галактики непрекъснато намалява. 

Астрономите изучили над 220 000 галактики. При всички тях са регистрирани низходящи показатели на излъчваната енергия във всички спектри от началото на наблюденията.

По думите на авторите на изследването основната причина за този процес са ниските темпове на звездообразуване. Те по същество са сравними със стареенето на човешкия организъм.

За да оценят темповете на изгасване на Вселената, специалистите са оценявали количеството отделяна енергия, като са определили общото число на изпусканите фотони.

Те са сравнили тези показатели с по-рано изхвърлените и разсеяните в пространството частици.

Тази теория е в разрез с оптимистичните учения, които са ни представяли авторитетни учени. Разширяването на Вселената и нейната непреходност е в основата лекциите на професор Стивън Хокинг.

С новото проучване ставаме свидетели на апокалиптична теория за края на света. Това напомня за фантастични разкази описващи нашата Вселена като космическо гробище и края на познатия ни космос след определено време.

НП/Life

Участвайте в кампанията по набиране на средства за новия сезон на телевизионните епизоди 2017/2018 година. Използвайте бутона Donate или посочената сметка в раздел “Подкрепи Новото познание”.

Научете повече за дарителската кампания и банковите сметки на проекта.