Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Фейсбук ще използва изкуствен интелект за предотвратяване на самоубийства

Фейсбук започва използването на изкуствен интелект, за да идентифицира потребители, при които рискът от самоубийство е голям, предава BBC. Социалната мрежа е разработила алгоритъм, откриващ притеснителни знаци в съобщенията и коментарите, които потребителите оставят на своите приятели.

След потвърждение от страна на екип на Фейсбук, компанията ще се свързва с тези, които може би са склонни да се самонаранят, за да им предложи помощ. Към момента този механизъм ще бъде тестван само в САЩ.

Основателят на социалната мрежа Марк Зукърбърг обяви миналия месец, че се надява да използва алгоритми за откриването също така на съобщения от терористи.

Фокус

Участвайте в кампанията по набиране на средства за новия сезон на телевизионните епизоди 2017/2018 година. Използвайте бутона Donate или посочената сметка в раздел “Подкрепи Новото познание”.

Научете повече за дарителската кампания и банковите сметки на проекта.