Новини

Фактите за епидемията Covid-19? Последни данни за коронавируса

Епидемията от коронавирус Covid-19 преодоля нов тъжен рекорд. Броят на жертвите вече надхвърли две хиляди души.

И така: към 18 февруари броят на пациентите с нова форма на пневмония е 75 184 души, 2 013 души вече са починали.

Общият брой на заразените също се е увеличил. Това съобщиха от Държавната агенция на здравеопазването по Централната телевизия на Китай.

„Потвърдените случаи са 74 279 в Китай, 905 в чужбина. Смъртните случаи – 2 077 в Китай (включително 2 в Хонконг, 1 в Тайван), 3 в чужбина. 14 376 души са излекувани в континенталния Китай.“, се казва в съобщението на властите.

Броят на пациентите,

които се възстановяват и са изписани от болница в Китай за първи път, надвишават броя на новите инфекции, съобщи Държавният комитет по хигиена и здраве на КНР.

Към 18 февруари 1824 напълно възстановени пациенти са изписани от болниците, докато на ден са регистрирани 1749 нови случая на коронавирусна инфекция, съобщава ТАСС.

Отбелязва се, че общият брой на излекуваните в страната достигна 14 376.

Според регионалните комисии по хигиена и здраве на КНР 2,7% от заразените са станали жертва на разпространението на коронавирус в Китай в момента. Над 19% от пациентите се възстановяват.

Съобщава се също, че около 15% от заразените са в тежко състояние, други 3,2% са в критично състояние.

„Тенденцията в разпространението на вируса постепенно претърпява положителни промени. На следващия етап трябва да затвърдим успешните резултати в борбата с пневмонията, както и да осигурим ефективно лечение на тежко болни пациенти “, заяви Ми Фен, официалният представител на Държавния комитет по хигиена и здравеопазване на КНР.

Агенциите припомнят, че в източната китайска провинция Жеджианг беше пуснато първото лекарство, което потенциално би могло да бъде ефективно в борбата срещу новия коронавирус.

Подробно по темата и в епизода на НП: