Новини

ФБР потвърди с доза сигурност нещо отдавна известно за Хитлер

Федералното бюро за разследване (ФБР) е разполагало с данни за това, че Адолф Хитлер след края на Втората световна война е избягал в Аржентина, съобщават световните осведомителни агенции.

До разкритието на документа се е стигнало, след като Федералното бюро за разследване е решило да разсекрети част от архивите си.

Американската специална служба

е получила писмо с твърдение, че фюрерът и още шестима негови приближени са живеели тихо и спокойно в ранчо, което е било разположено в северната част на латиноамериканската държава.

Документът е бил датиран с 21 септември 1945 г. – тоест приблизително четири месеца след официалната дата на смъртта на Хитлер и съпругата му Ева Браун (30 април 1945 г.).

Тогавашният директор на ФБР Едгар Хувър

обаче е преценил, че информацията не била достатъчна за започване на операция по издирването на Хитлер и другите нацисти.

До разкритието на документа се е стигнало, след като ФБР е решило да разсекрети част от архивите си.

В авторитетни публикации

и документални разследвания на американски, руски и немски журналисти се стига до същото заключение.

Известно е, че Адолф Хитлер е бил подготвил бягството си в самия край на войната и то е осъществено от елитните части на СС.

Загадъчното в цялата история

се крие в ролята на шефа на ФБР. Хувър е бил остър противник на комунистическата идеология и дори се твърди, че е симпатизирал на идеите на Хитлер.

Ето защо една от хипотезите тези засекретени документи едва сега да виждат бял свят е именно заради личното отношение на шефа на ФБР към нацисткия Фюрер.

НП