Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Пожарен кран стана част от интериора на столично заведение

Сн. Спаси София

Идеята на Столична община да се премахват външните заведения по пешеходната зона на бул. „Витоша“ от 2017г.  предизвика различни реакции сред бизнеса и гражданите. Главният архитект на София Здравко Здравков настоява да бъде разписано ясно какво градско обзавеждане е допустимо, а при нарушения собствениците на заведенията да бъдат глобявани.

Съобразявайки се със забраната за пушене, много от заведенията намериха начин да заобиколят закона, ограждайки площите на пешеходната зона с найлонови прегради. В много кафенета са поставени и печки, за да може през зимата да се седи там и да може да се пуши. От организацията „Спаси София“ публикуваха снимка от заведение на пешеходната част на булевард „Витоша“, на която се вижда как уличен пожарен кран е станал част от ивтериора.

Снимките предизвикаха гневни реакции в социалните мрежи. А някои потребители споделиха и свои фотографии от други места в София.

Участвайте в кампанията по набиране на средства за новия сезон на телевизионните епизоди 2019/2020 година. Използвайте бутона Donate или посочената сметка в раздел “Подкрепи Новото познание”.

Научете повече за дарителската кампания и банковите сметки на проекта.