Съзнание

Генералът с най-секретната мисия на СССР разказва

През декември 1989 година в Генщаба на СССР се появило свърх секретно подразделение. Войскова част, която се специализира в създаването на суперхора, общуване с извънземни, преминаване в други измерения. Така ли е наистина? Разказва нейният бивш ръководител, генерал-лейтенант от запаса на Генералния щаб на Въоръженните сили на Русия Алексей Юриевич Савин.

Алексей Юриевич, около частта, която сте командвали, витаят множество догадки и небивалици. С какво всъщност се занимаваше тази войскова част?

Савин: Всъщност тази част се занимаваше основно с изучаването на свръхвъзможностите на човека. Обикновеният човек може да придобие свръхвъзможности. Да може да запомня голям обем информация, да оперира на ум с големи числа и информационни потоци. Да се разкрие в него необикновен творчески потенциал и екстрасензорни способности. Общуване с извънземни представители, пътуване в други измерения и разбира се разгъването на потенциала на човека като свръхсензорен представител на хуманоидите.

Как се появи идеята за създаването на такава военна част?

Савин: През 1986 г. ми предложиха длъжността старши офицер в Управлението по въоръжение на министерството на отбраната на СССР.  Там имах възможността да се запозная с необичайни разработки, много от които все още се смятат за секретни. През последните години на перестройката гражданската група на екстрасенсите предложи на министъра на отбраната на СССР да използват техните способности за търсене на изчезнали кораби, за установяване местонахождението на хора. В резултат на това след моя доклад на началника на Генералния щаб армейския генерал Михаил Моисеев му хрумна идеята за създаване на направление по развитие на необикновени психични способности на човека. Предложиха ми да оглавя този отдел.

Има ли случай, който да е убедил скептиците в работата на секретния проект?

Савин: През март 1990 г. ние, с нашата група, пристигнахме в звездното градче. Тогава отряда на космонавтите се ръководеше от летеца-космонавт Владимир Шаталов. Говорихме за възможностите за прилагане на екстрасензорика при подготовката на космонавтите. Но Шаталов каза, че не вярва в мистика. Един от моите помощници каза: „Вземете молив и си го сложете в сгънатата ръка, а след това го пуснете“. Шаталов го направи. Моливът падна. След това моят помощник го помоли отново да направи същото, но този път моливът буквално залепна за ръката му. И както и да си тръскаше ръката, без команда моливът не се отлепваше. Така убедихме Шаталов, че паранормалните неща все пак съществуват.

Алексей Юриевич Савин

Сбъдваха ли се вашите прогнози и предсказания?

Савин: Да. През 1991 г. ме помолиха да преценя сеизмичната обстановка на Камчатка, където  предстоеше да се проведат сериозни военни учения. Скоро донесох на началника на Генералния щаб карта с отбелязаните места на предполагаемите земетресения, а той я предаде на съответния генерал. При това сеизмолозите не прогнозираха нищо необичайно. Обадиха ми се от името на министъра на отбраната и ми казаха, че ако няма земетресение, ще си имам сериозни неприятности. Но земетресението стана точно в определения час.

А вярно ли е, че вашата част се е занимавала с търсене на контакти с извънземни цивилизации?

Савин: Пряко не се занимавахме с тази тема, но понякога ни привличаха като експерти. За това отговаряше друг свръхсекретен отдел. През лятото на 1991 година един от ексстрасенсите ─ Марк Мелхикер и неговата група съратници в различни градове в СССР стигнаха до извода, че в Заравшан под Ташкент в определено време трябва да се приземят извънземни, търсещи контакт с нашата цивилизация. Чакахме в пустинята, но никой не долетя. Един от пилотите започна да се подиграва с Мелхикер. Затова екстрасенсът му предложи да го хипнотизираме и да му дадем възможност да пообщува с извънземните. Пилотът, смеейки се, се съгласи. След хипнотизирането той започна да разговаря с някого, да излага сложни научни теории. Излизайки от хипнозата, не можа да ги повтори. След този случай сме се опитвали да влезем в контакт с извънземни цивилизации само чрез екстрасензорно възприятие.

А с какво се занимава сега войсковата част 10003?

Савин: През 2004 г. аз я напуснах. Така че за нейната по-нататъшна съдба, за съжаление, нищо не ми е известно. Но не вярвам да е разформирована, дори напротив.

НП/ разговора води Дмитрий Соколов.