Тайни и загадки

Глинена таблица на Енума Елиш описва планетата на Създателя

Според древни шумерски текстове „Създател бог“ е дошъл на Земята от непозната планета. Тя навлиза и напуска нашата Слънчева система в цикъл от 3600 години. Във Вавилонската астрономия тази планета е определяна като „преходна планета“.

Някои изследователи твърдят, че това е просто една измислица. Но пък тя е спомената и описана подробно в петата глинена таблица на Енума Елиш.

Енума Елиш (бел.ред. буквално „Когато там горе“) е древно произведение от Вавилон, описващо сътворението на света.

Според Зекария Сичин, изследовател на древната астрономия, има убедителни доказателства, че човечеството е създадено от напреднала извънземна цивилизация от далечна планета в нашата слънчева система, наречена Нибиру. Неговите изследвания се основават на астрономическото тълкуване на Енума Елиш.

Други автори твърдят, че според шумерските текстове тя е описана като 12-та планета. Дом е на една извънземна раса. Тази раса е била изключително напреднала цивилизация. Планетата е наречена още Мардук.

Тя е навлязла в нашата Слънчева система с елипсовидна орбита по посока на часовниковата стрелка.

Древните вавилонци твърдят, че Нибиру е небесно тяло, свързано именно с Бог Мардук. Мардук е божество на есенното слънце, заклинанията и предсказанията.

 

бог мардук
Изображение на Бог Мардук

Според една от хипотезите за образуването на Земята, планетата Нибиру се е сблъскала с друга хипотетична планета между Марс и Юпитер.

От отломките на сблъсъка са се формирали Земята, астероидния пояс и кометите. Някои непотвърдени хипотези предполагат, че ако 12-та планета се завъне отново, тя ще навлезе в орбитата на Земята. Това ще се случи през Северния полюс. Възможно е да се види един извънземен свят видим откъм северното полукълбо.

Днес е трудно е да се разбере много за Нибиру. Все още няма достатъчно доказателства в подкрепа на това дали съществува един чужд свят в най-отдалечените краища на нашата Слънчева система.

Но е много вероятно една невидима планета за нашите очи сега да е била изцяло позната за древните цивилизации. И каква е причината живелите преди нас са я описали в глинени плочки, в чиято автентичност няма съмнения.

НП/АЕ 2017