Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Голямата измама наречена Луна и философията на заблудата – частII

Петата загадка на Луната: масконите

Гравитационното привличане на повърхността на Луната не е хомогенно. Този ефект вече бе отбелязан от екипажа на Аполон VIII, когато летеше около зоните на лунните морета.

Масконът (от „Масова концентрация“ – концентрация на маса) е място, където се смята, че има вещество с по-голяма плътност или в големи количества. Това явление е тясно свързано със лунните морета, тъй като масконите са разположени под тях.

Шестата загадка на Луната: географска асиметрия

Доста шокиращ науката факт, за който все още няма обяснение, е географската асиметрия на повърхността на Луната.

Знаменитата „тъмна“ страна на Луната има значително повече кратери, планини и елементи на релефа. При това, както вече споменахме, повечето морета, обратно, се намират на страната, която можем да видим.

Седмата загадка на Луната: нейната ниска плътност 

Плътността на нашия спътник е 60% от плътността на Земята. Този факт, заедно с различни изследвания, доказва, че Луната е кух обект.

Освен това, няколко учени се осмелиха да предположат, че гореспоменатата кухина е изкуствена. В действителност, като се има предвид разположението на повърхностните слоеве, които са били идентифицирани, учените твърдят, че Луната прилича на планета, която се е формирала „обратно“, а някои използват това като аргумент в полза на теорията за „изкуствената отливка“.

Осмата загадка на Луната: произходът

През миналия век са били условно приети три теории за произхода на Луната. Понастоящем по-голямата част от научната общност приема хипотезата за изкуствения произход на Луната като не по-малко обоснована, отколкото другите теории.

Една от теориите предполага, че Луната е фрагмент от Земята. Но огромните различия в природата на тези две тела правят тази теория практически несъстоятелна.

Друга теория се състои в това, че даденото небесно тяло е образувано по същото време като Земята, от един и същи облак от космически газ.

Но предишното заключение е валидно и по отношение на това съждение, тъй като Земята и Луната би трябвало да имат поне сходна структура.

Третата теория предполага, че Луната, скитайки се по космоса, е попаднала в земното притегляне, което я е хванало и превърнало в „пленница“.

Големият недостатък на това обяснение е в това, че орбитата на Луната е практически кръгла и циклична.

При подобно явление (когато спътника е „уловен“ от планетата), орбитата би била достатъчно отдалечена от центъра или най-малкото би била елипсовидна.

Четвъртото предположение е най-невероятното от всички, но то може да обясни различните аномалии, които са свързани със спътника на Земята, тъй като, ако Луната беше създадена от разумни същества, законите на физиката, които й въздействат, не биха били еднакво приложими към другите небесни тела.

Загадките на Луната, представени от учените Васин и Шербаков, са само някои реални физически оценки на аномалиите на Луната. Освен това съществуват и много други видео и фотографски свидетелства и изследвания, които вдъхват увереност на тези, които мислят за възможността нашият „естествен“ спътник да не е такъв.

Наскоро в мрежата се появи спорен видеоклип, който представлява интерес  в рамките на разглежданата тема.

Следва продължение…

Участвайте в кампанията по набиране на средства за новия сезон на телевизионните епизоди 2017/2018 година. Използвайте бутона Donate или посочената сметка в раздел “Подкрепи Новото познание”.

Научете повече за дарителската кампания и банковите сметки на проекта.