Тайни и загадки

Голямата заблуда със спътниците на Юпитер продължава

Малка статия от 6 април 2003 година гласи: „Обсерватория Хонолулу: Открито беше, че още 6 луни се движат по орбита около Юпитер, което прави 58 общия брой на известните естествени сателити край най-голямата планета от слънчевата ни система.“ 

Луните са тънки, може би с диаметър около една миля и се движат в орбита край Юпитер на разстояние десетки милиони мили.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Открити са посредством част от изследванията провеждани с двете най-големи дигитални камери в света към телескопи в Хаваите.

Обърнете внимание, че луните са около миля в диаметър

Авторът на популярната книга „Матрицата V“ Вал Валериан пише в свой коментар: „Споменавал съм вече, че Орион и Сириус използват естествени астероиди и луни като маскирани кораби. Тези „луни” се движат около Юпитер на разстояние десетки милиони мили.“

Още по-интригуващо звучат и думите, че флотилиите от кораби на извънземните остават край Юпитер за известно време.

Може и да изглеждат като естествени сателити, но не са – с някои малки изключения.

Други автори припомнят, че така действат от Орион при инфилтрирането на някоя система.

Това, което имаме тук, е нарастващо присъствие в тази слънчева система на корабите на империята Орион като част от жокера на извънземните, който, ако бъде изигран напълно, ще върне нашата система отново във владенията на империята Орион. 

Валериан продължава като настоява категорично: „Очаквам, че около Юпитер ще бъдат открити още „луни”, а междувременно луните около Марс също се придвижиха до друга точка в нашата система.

Наблюдавайте внимателно, за да видите какво още ще се случи.“ 

И нещата започват да се случват

Фактите са категорични и по всичко изглежда, че на Вал Валериан можем да имаме доверие поне по отношение на прогнозата му за насарстващия брой спътници на Юпитер.

Прогнозата е направена през 2003 година. От тогава да днес броят на корабите/спътници е нарастнал с още 24.

Остава само да си припомним филма на дуото Уашовски „Юпитер“ и ще разберем, че и други имат информация за странните събития около спътниците на най-голямата планета в Слънчевата система.

Ето какво казва за спътниците на Юпитер свободната интернет енциклопедия:

През периода 9 – 11 декември 2001 г. още 11 нови спътника бяха открити.

През 2002 г. е открит само един спътник – Архи, за сметка на това от 5 до 9 февруари 2003 г. бяха открити 23 спътника.

След 2003 г. са открити още 16 спътника и това увеличава броят им до 67.

От тогава спътниците са нарастнали с още 12 според последните данни на ESA, което не намира никакво логично обяснение. Своевременно в Уикипедия броят им е поправен на 79. 

НП/2019