Google обяви война на RT и „Спутник“

„Гугъл“ ще изработи специален алгоритъм, който ще ограничи достъпа до новините на „Спутник“ и RT. Това каза изпълнителният директор на „Алфабет“ Ерик Шмит, компанията майка на най-голямата интернет търсачка в света.

В момента работим върху декласирането на тези уебстраници. В основата става въпрос за „Спутник“ и RT /Раша тудей/, каза Шмит по време на Международния форум по сигурност в град Халифакс, в Канада. Според него в „Гугъл“ осъзнават влиянието на пропагандата. В момента се опитват да изградят система, която ще блокира подобни съдържания да достигат до широката публика. Той обаче се обяви срещу забраната на тези интернет страници.

RT официално осъди намеренията на „Гугъл“. Компанията „Гугъл“ е специализирана основно в търсенето в интернет. Но също притежава подразделения за изчисления в облак, електронна поща, уеб приложения за географски карти, сканиране и архивиране в дигитален вид на книги и много други.

„Гугъл“ притежава хиляди сървъри по света, които обработват ежедневно милиони заявки за търсене и около един петабайт потребителски данни всеки час.

НП/ Бгнес

Участвайте в кампанията по набиране на средства за новия сезон на телевизионните епизоди 2019/2020 година. Използвайте бутона Donate или посочената сметка в раздел “Подкрепи Новото познание”.

Научете повече за дарителската кампания и банковите сметки на проекта.