Тайни и загадки

Голямата тайната на окултния нацистки Райх остава неразкрита

Окултизма в Третия райх е много популярна тема. Но върховните жреци на Райха не се ограничават само до „Копието на съдбата“, експедиции до Шамбала или до тайни ритуали в SS замъка Вевелсбург. Нацистките шамани се впускат най-грандиозния мистичен проект и започват използване на окултни техники за установяване на световно господство.

Опитвайки се да разберат как Хитлер успява да „опиянява“ германския народ, учените избират доста просто обяснение. “Излишно е да се говори за разум – това е лудост удовлетворила страстта на Германия по магията и неземните сили.” – твърди проф. Зигфрид Кракауер.

“Хитлер просто използва националния копнеж за ирационален световен ред”, казва влиятелния социолог и изследовател проф. Теодор Адорно в свои лекции.

“Хитлер това е истински мистик, полубог, който е в състояние да манипулира подсъзнателно 78 милиона германци." – заключава авторитетно Карл Юнг.
“Хитлер това е истински мистик, полубог, който е в състояние да манипулира подсъзнателно 78 милиона германци.“ – заключава авторитетно Карл Юнг.

Всичко свръхестественото винаги е присъствало в сфера на интересите на тайните служби на нацистите. Особен възход има политическата астрология по времето на Третия райх. Хитлер показа голям интерес към окултните науки, особено тези в Тибет. По това време един от най-добрите астролози смятан за личен съветник на Хитлер е ясновидеца Ото Ганусен.

В края на 1933 г., много астролози предлагат услугите си на националсоциалистите. Недружелюбните и дори някои от истинските предсказатели са взети на отчет от СС агентурата на Химлер и Гестапо. Райхсминистър Гьобелс шеф на прапагандата на Райха заклеймява всички противници на новия окултен ред.

Шефът на нацистката пропаганда Гьобелс е верен на Фюрера буквално до смърт
Шефът на нацистката пропаганда Гьобелс е верен на Фюрера буквално до смърт

Строго секретен окултен сеанс предрешава съдбините на цялата планета

Сутринта на 15-ти март 1938 жителите на малкия град Айзенах в Тюрингия, който е географския център на Германия, са събудени от шума на двигателите на десетки СС автомобили. Добре изграден серпентинен планински път води към върха на планината Вартбург. На върха й през 1607 година е построен едноименен рицарски замък. Той става знаменит със събития разиграли се в него. Твърди се, че от тук тръгва завоюването на Европа от германския Вермахт и началото на Втората световна война.

Шефът на СС Химлер е бил привърженик на окултизма и негов защитник
Шефът на СС Химлер е бил привърженик на окултизма и негов защитник

Айзенах и замъка Вартбург играят доста загадъчна роля в историята на Германия столетия преди началото на поредната световна война.

Тук през 1521-1522 е бил затворен автора на величавата битка за църквата Мартин Лутер. И един ден, според легендата, дяволът се явява в килията на арестанта, за да разговарят за съдбата на човеците. В доказателство за присъствието си Сатаната изпуска от своята чернилка в мастилницата на масата. От тогава върху дървена стена в килията от време на време се появява тъмно петно от мастило, което не подлежи на анализ. Петното се явява ярко в навечерието на Втората световна война. До сега никой учен или експерт не може да обясни този феномен въпреки десетките изследвания и експерименти.

И така в тайните зали на планинския връх се събират най-добрите астролози от цялата Империя. Техен личен ръководител е Химлер с изричната подкрепа на Хитлер. Сборът е охраняван от специално подразделение на Гестапо за радио смущения. (Необяснен до днес факт от историци и експерти.) За изпълнение на задачата следи Райхсминистър Гьобелс, самият той участник в събитието според очевидци от Айзенах. Това е заседанието, от което има запазени откъслечни документи. Неговата цел е предсказанията да бъдат описани точно и съхранени на строго секретно място. Агентите на Химлер се стремят да запишат дословно всичко видяно в спиритуалния сеанс.

Замъкът Вартбург до Айзенах 1938 г. В наши дни под закрилата на ЮНЕСКО
Замъкът Вартбург до Айзенах 1938 г. В наши дни под закрилата на ЮНЕСКО

Анексирането на Чехословакия и Австрия, победата над Франция и тайният съюз с Америка са предсказани безпогрешно. Прогнозата за война срещу Москва е за лятото на 1941 година или лятото на 1946 година. Но още тогава маговете предупреждават войната да бъде спечелена най-късно до края на есента на 1941 година или въобще да не бъде нападана Русия. Отлични са били виденията за 1946 година, за разлика от мъглявата 1941 година. Цялата информация от сеанса е засекретена. Отряд от избрани СС щурмоваци отнася в неизвестна посока папките с личния печат на Фюрера.

Обергрупенфюрер Райрнхард Хайдрих лично ръководи операцията по укриването на документацията от замъка Вартбург
Обергрупенфюрер Райнхард Хайдрих лично ръководи операцията по укриването на документацията от замъка Вартбург

Според историци от бившата ГДР, изследователи от Унгария и съветското разузнаване части от архива попадат в ръцете на съюзниците. Този архив твърдят служители на тайните американски служби от онова време е причина да бъде изпратен адмирал Бърд в експедиция към Антарктида, която завършва с крах.

НП/по материали от чуждата преса