Хакер проникна в електронната поща на агент на ЦРУ

Хакер, скрит зад псевдонима „Джони Уокър“, е проникнал в частната електронна кореспонденция на служител от американското разузнаване, съобщава ТАСС. По данни на Foreign Policy става въпрос за проникване в електронната поща на служител, който заема висок пост в разузнаването. Според изданието хакерът обявил миналия вторник, че е получил достъп до частния имейл на служител от Държавния департамент на САЩ.

Имейлите, до които той получил достъп, обхващат период от най-малко две години и се отнасят до контакти с представители на ЦРУ и други разузнавателни служби. А също и с международни фондове, неправителствени организации и журналисти.

Списанието не разкрива името на служителя, но твърди, че по вътрешна информация този човек вероятно е най-добрият специалист по Русия в администрацията на САЩ.

На този етап от Държавния департамент отказват да коментират този инцидент.

„Известни са ни чести опити за „пробиване“ на електронните пощенски кутии на правителствени чиновници и представители на бизнеса. Според действащите правила ние не обсъждаме отделни опити или инциденти“, заявил представителят на външнополитическото ведомство на САЩ.

НП/ Кросс

Участвайте в кампанията по набиране на средства за новия сезон на телевизионните епизоди 2017/2018 година. Използвайте бутона Donate или посочената сметка в раздел “Подкрепи Новото познание”.

Научете повече за дарителската кампания и банковите сметки на проекта.