Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Високоразвита човешка цивилизация е била унищожена от глобална катастрофа

Да предположим, че всички най-конспиративни теории и исторически заговори на романиста Дан Браун са реални. А твърденията на израелския феномен, осмиван от много Ури Гелер за четенето на мисли, се окажат истина. Това не би било и наполовината толкова шокиращо, колкото обявеното в научно списание този месец, представящо 20-годишни проучвания на ексцентричния археолог Греъм Хенкок, пише Дейли Мейл.

Според него една високоразвита човешка цивилизация е била унищожена от глобална катастрофа, запомнена в историята само в митове и библейски сведения като историята за Ной и Потопа. Тази теория е отхвърляна от традиционната наука и често на нея се е гледало с насмешка, откакто за пръв път Хенкок я споменава в средата на 90-те години.

Последната му книга, „Магьосници на боговете“,  представя открития от цял ​​свят, и твърди, че след удар на гигантска комета една мини ледникова епоха е сполетяла Земята преди около 13 000 години.

Някои от най-убедителните доказателства са открити при разкопки в Турция, на място, известно като Гобекли Тепе. Може да се каже, че Гьобекли Тепе е най-значимото откритие на модерната археология. Представлява изумителен храмов комплекс, разположен на 15 километра североизточно от град Шанлъурфа в южна Турция. На това място се е издигал огромен внушителен храм, към който са се стичали поклонници от хиляди километри. Възрастта му е датирана минимум на 12 000 години.

Хенкок твърди, че на това място е открита най-древната монументалната архитектура на Земята.

Два пъти по-стар от Стоунхендж, в комплекса астрономически резби и надписи върху камъните разказват истории. Една от тях е за комета, която падна от небесата.

Когато научните изследвания се появиха миналата седмица, те оправдаха много от твърденията на Ханкок. И доказват, че този самотен глас е бил прав в продължение на 20 години. Структурите в Гобекли Тепе наистина описват удар на комета през 10 950 г.пр.Хр. Това потвърдиха сериозни учени и изследователи от Инженерното училище в университета на Единбург. Техният доклад се появи в международен журнал, публикуван от Университета на Егейско море.

Твърденията на Ханкок звучат като холивудски унищожетелен сценарий, научна фантастика и детективски трилър, преплетени в едно. Неговите теории обобщават значението на пирамидите и бъдещото унищожение на планетата. Ако по-конвенционалните археолози започнат да се съгласяват с него, това ще доведе до коренна промяна на посоката в историята. Това, което не се е променило, е отправната точка за всички тези теории.

НП/ Дейли Мейл

Участвайте в кампанията по набиране на средства за новия сезон на телевизионните епизоди 2019/2020 година. Използвайте бутона Donate или посочената сметка в раздел “Подкрепи Новото познание”.

Научете повече за дарителската кампания и банковите сметки на проекта.