Високоразвити предишни земни технологични видове. За какво говорят учени в Америка?

Извънземен кораб - репродукция
Извънземен кораб – репродукция

Съществуват ли извънземни? Хората ли са единствените в света? Това са едни от най-неизчерпаемите въпроси на човечеството, вълнуващи учени, военни и правителства.

Но сега американски учен твърди, че усъвършенстваните форми на живот могат да бъдат реалност. Джейсън Райт, професор по астрономия и астрофизика в Държавния университет в Пенсилвания, публикува доклад, озаглавен „Предишни местни технологични видове“. Той твърди, че древните „технологични видове“ може би са живели на Земята милиарди години преди човешката раса. Райт представя тезата, че древните извънземни най-вероятно са населявали Марс, Венера и дори Земята.

Ученият вярва, че древните видове са изчезнали. Но бихме могли да открием следи от тях дълбоко под земята, наречени „технологии“. Според него е въпрос на време човечеството да се сблъска с цели техносистеми, оставени от извънземните.

„Съществували са всички фактори за възникването на предходен на човека технологичен вид на древната Земя или на друга планета като Венера, преди да се превърне в огромен парник. Или на Марс, когато там е имало вода и атмосфера“, твърди Райт.

Повечето доказателства за съществуването на извънземните са унищожени поради катаклизмите, сполетели планетите. От трите планети най-сериозни промени е претърпяла Венера. Затова и там най-трудно ще се намерят доказателства за древната цивилизация.

Отриването на следи от извънземните ще бъде затруднено и на Земята заради ерозията на повърхността на планетата и силната тектоника. Според учения движението на земните плочи е изтрило голяма част от останките. Тези процеси дават възможност на учените да търсят извънземни само на няколко места на Земята.

„Ако попаднем на такива доказателства, те ще бъдат изключително древни. Най-вероятно нашето търсене ще бъде успешно на Луната или Марс. И дори на някои по-отдалечени планети или спътници в Слънчевата система“, твърди още Райт.

Според учения в най-близко бъдеще предстои възникването на научната област, наречена космическа археология. Когато това стане, откриването на следи от чужд живот в Слънчевата система ще е въпрос на години. А не на векове и десетилетия както е сега.

НП/ Independent

Участвайте в кампанията по набиране на средства за новия сезон на телевизионните епизоди 2019/2020 година. Използвайте бутона Donate или посочената сметка в раздел “Подкрепи Новото познание”.

Научете повече за дарителската кампания и банковите сметки на проекта.