България

Хилядолетната тайна на мистичната богинята Бастет остава неразгадана

Незнайно защо почти всяка година по това време някои медии в България пишат за могъщата богиня Бастет и мистерията на нейната поява по нашите земи. Не е ясно каква е причината, но ще спазим традицията в деня на голямото слънчево затъмнение.

Десетки изследователи са правили опити да надникнат в сакралното място. Има и скептици, които опровергават ентусиансите. Слуховете заплитат в мистерията картата на иманяра Мустафа, Людмила Живкова и Ванга. Това с годините се оказва истина укривана упорито от различни служби.

Според тогавашния председател на отдела за културното наследство  Кръстю Мутафчиев  били намерени безценни находки с извънземен произход. В трилогията си „Хомо сапиенс“ именно той лансира и идеята за гробницата на богинята Бастет на това място, като споменава и ръкопис, наречен „Ребусът“, който бил открит тогава.

Екипи на нацистите, руснаци и дори преди тях са търсили лабораторията на Бастет. Супер секретният Отдел 13 на КГБ, описан в книгите на Григорий Климов, е запознат с намеренията на Людмила Живкова и изпраща екип. Как става това никой не разбира. Но очевидци разказват как една нощ хеликоптери са изнасяли от мястото огромни сандъци.

Въжето доказателство за експедицията/сн. НП
Въжето доказателство за експедицията/сн. НП

Едно неоспоримо доказателство стои и до днес като знак за експедцията изпратена в търсене на хилядолетната тайна. Стоманено въже, с което за изнасяли откритото.

Самата Ванга е питана за кодираното знание там. „Това е едно хилядолетно послание с безценна стойност“, били думите на Ванга според свидетелствата.

Дори и да намерят този саркофаг, няма да могат да разчетат кодировката оставена от Атлантите. Тази енциклопедия на древните е свързана с появата на новата раса. Различни текстове настояват, че е записана истинската история на онази могъща цивилизация и какво ще бъде развитието на Земята след навлизането и в ерата на Водолея.

Съществува и теория, че родената тук Бастет е била изпратена в земите на фараоните, за да донесе и скрие най-важното от изследванията на научен екип ръководен от нея и друг богоравен древен.

Конспиративна теория казва, че това е най-голямата тайна на планетата. И е запечатана с ДНК кодове като чака времето, когато ще бъде открита. Мястото действа като невидима антена и привлича носителите на ДНК ключовете за разкриването. Камерата е достатъчно дълбоко вградена и защитена от непозната енергия. Това е причината на някои от посетителите на мястото да им прилошава, а други да се чувстват добре и заредени.

Какво знание се съхранява за бъдещите поколения е въпросът, който не дава мира на езотериците?

Нови траспортни средства, нова енергия заместваща настоящите източници и секрета на безсмъртието. Дали това е така или фантазията на хората стига толкова далеч? Може би един ден наистина ще получим достъп до знанието на Бастет и нейните учени. Но кога, можем само да гадаем и да се отнасяме с огромно уважение към богинята избрала нашите земи за нейно вечно обиталище.

НП/2017