Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Хипотезата за плоската земя и как американците не кацнаха на Луната

Хипотезата за плоската земя

През 1956 г. Самюел Шелтън основава общество, което поддържа хипотезата за плоската Земя.

Според него твърденията, че Земята е кръгла нямат сериозни доказателства. Когато му показали направени от орбита снимки от Земята Шелтън казал, че снимките са фалшиви.

През 1971 г. ръководството било прехвърлено на Чарлз Джонсън. Той ръководил обществото до смъртта си през 2001 г. след което то се разпаднало.

Обществото отправя нападки към космическата агенция: „Снимки от Земята са обработвани и представяни на публиката за марсиански пейзажи. НАСА използва фантастични бюджети и поддържа гигантската заблуда.

Никой няма да отговори честно на въпросите – 1. На каква възраст е Земята? 2. Живеем ли под защитен купол? 3. Каква е причината за интереса на НАСА към Марс?“. Критиците не спират с обвиненията към космическата агенция, но дали имат основание за това?

Агенцията налага умишлено цензура и строга секретност на работата си. И това е много по-сериозен морален казус, отколкото плоска, кръгла, елипсовидна или овална е планета.

Бюджетът на НАСА е астрономически и обществото настоява за прозрачност.

Лицето на Марс 

През 70-те години орбиталните апарати на сондите Викинг 1 и Викинг 2 предават на Земята осемнадесет снимки на Кидония. На една от тях се вижда нещо като лице.

Авторът и теоретикът на конспирацията Ричард Хоагланд заявяват, че извънземна цивилизация е колонизирала Марс и лицето потвърждава съществуването на извънземен град в сектора на Кидония.

Снимки от други спътници показват, че лицето е само проява на почвена ерозия. Според Хоагланд това се дължи на качеството на използваното  оборудване и на това, че космическата агенция редактира изображенията.

Американците не са кацали на Луната

Твърди се, че НАСА е инсценирала кацането на Луната, за да може хората да вярват, че президентът Кенеди е спазил обещанието си да кацнат на Луната преди 1970 г.

Доводите: на видеото с кацането на Луната не се виждат звездите в небето. НАСА твърди, че повърхността на Луната и костюмите на астронавтите са отразявали светлината и камерата е хванала тях, а не слабо блещукащите звезди. Първата стъпка на лунната повърхност също е поставяна под съмнение заради изящните й черти на снимките.

Американското знаме, забито в лунната почва, се развява, а при липса на въздух в космоса това би било невъзможно. НАСА твърди, че астронавтите са обърнали оста на знамето точно в този момент и това е причинило нагъване на плата.

Според НАСА има много доказателства за кацането на Луната − снимки, видеоклипове и свидетелства на десетки астронавти, проби от почвата и скалите. Теоретиците на конспирацията вярват, че всички те са  фалшификация и че „властите скриват истината“.

НП/2018

Участвайте в кампанията по набиране на средства за новия сезон на телевизионните епизоди 2017/2018 година. Използвайте бутона Donate или посочената сметка в раздел “Подкрепи Новото познание”.

Научете повече за дарителската кампания и банковите сметки на проекта.