Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

И НА ТОВА ЩЕ МУ ДОЙДЕ КРАЯ ЕДИН ДЕН

През новата 2019 година 26 ВиК дружества ще продават водата на по-високи цени.

Най-голям скок, с 10 процента, се предвижда в София и Бургас. След повишението най-скъпа ще стане водата с Шумен – 3,40 лева за кубик.

Над 3 лева ще плащат и потребителите във Варна, Враца, Добрич и Силистра.

Тези цени са пределните, каза председателят на регулатора Иван Иванов и обясни: „Ние определяме пределни цени на водата, за да няма някакви още по-големи скокове. Самите кметове и общински съвети могат в диалог с ВиК операторите да поискат отлагане на увеличението или то да бъде по-малко.“

Същевременно Националният статистически институт съобщи, че общият индекс на цените на производител през ноември 2018 г. нараства с 3.4 на сто в сравнение със същия месец на 2017 година.

Увеличение на цените е регистрирано при производството и разпределението на електрическа и топлоенергия и газ – с 6.8 на сто. Също и в преработващата промишленост – с 2.7 на сто.

Един ден и на това ще му дойде краят, както и на всичко останало.

по dir.bg

Участвайте в кампанията по набиране на средства за новия сезон на телевизионните епизоди 2019/2020 година. Използвайте бутона Donate или посочената сметка в раздел “Подкрепи Новото познание”.

Научете повече за дарителската кампания и банковите сметки на проекта.