Новини

И вие ли сте заразени с тези токсичните навици?

Всяка сутрин си поставям за цел да медитирам поне 10 минути. Чувствам се по-добре, когато го правя и ми помага да започна сутринта си правилно.

Въпреки това, някои сутрини се случва да си лежа в леглото и да сърфирам в социалните мрежи, пропускайки несъзнателно медитацията.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Звучи ли ви познато?

Сигурен съм, че не съм единственият, който попадна в капана на безсмислено сърфиране в социалните мрежи и именно това пристрастяващо поведение, може да създаде токсични навици.

Социалните медии наистина имат много предимства. Те са чудесен начин да поддържаме връзка с приятели, а също така и чудесно място за разрастване на вашия бизнес и марка.

Все повече и повече изследвания доказват връзката между използването на социалните медии, депресията и тревожността.

Тъй като социалните медии са заели огромна част от нашия живот е важно да помислим за по-съзнателно използване и да обръщаме повече внимание на това какви чувства предизвикват те у нас.

Отдалечават ли ви социалните медии от човека, който искате да бъдете? Социалните медии потискат ли ви по някакъв начин?

Смятате ли, че започвате да сравнявате себе си или живота си с този на другите? Чувствате ли ревност или разочарование, когато видите или чуете определени неща?

Постоянно ли изпитвате нужда да бъдете в крак с другите?

Задавайки си тези въпроси може да разберете, какво влияние оказват социалните медии върху живота ви и дали трябва да направите някакви промени.

Съзнателни избори

Повечето от нас правят съзнателни избори в живота си, така че защо да не обърнем внимание на това как използваме телефоните си и социалните медии?

Ако усещате, че вашето съзнание е възпрепятствано от социалните медии, направете тези неща:

  • Помислете с какво намерение използвате социалните медии. За да се разсейвате или да се свържете с други хора?
  • Наблюдавайте как се чувствате, когато използвате социалните медии и преместете фокуса си към нещо друго.
  • Съсредоточете се върху положителните страни на социалните медии. Например, използването им за връзка с приятели и семейство, за насърчаване или споделяне на вашите идеи и истории.
  • Споделяйте само съдържание, което изразява истинската ви същност, а не само за да бъдете одобрени или харесани.

Вашата стойност не се измерва в колко кликвания или харесвания получавате. Вашата истинска стойност може да бъде измерена само отвътре.

Вашата истинска стойност няма нищо общо с другите хора. Тя се състои в това, как вие се чувствате спрямо себе си.

Опитайте се да подходите внимателно и съзнателно, така че социалните медии да се превърнат в нещо, което обогатява живота ви. А не в нещо, което отнема от стойността му,

Източник: Forever Conscious