Тайни и загадки

Игра на конспирация по учебник и победа за Пентагона

В края на април 2020 г. светът беше развълнуван от новината: Пентагонът официално публикува видео на своя уебсайт, в който заснема „неидентифицирани обекти“.

Във видеото екипажите на бойните самолети летят зад „обекта“. Изведнъж „нещото“ отлита и оставя пилотите смаяни. Пентагонът по-късно призна, че това не е свързано с разработването на оръжия, а е извънземен обект.

Един видеоклип е направен през ноември 2004 г. и още два през януари 2015 г. с подобни НЛО.

Видеоклиповете бяха пуснати онлайн през 2007 г. и 2017 година. Към днешна дата Пентагонът официално потвърди автентичността на записите.

Игра на конспирация по учебник

ни демонстрираха от САЩ, които не веднъж са поставяли света в неловка ситуация. Означава ли това признаване на съществуването на разум различен от нашия?

Публиката разбира отличено, че достатъчно интелигентни същества, за да създадат апарат, способен да се отдалечава от бойните самолети с бърза скорост не биха били никак неинтелигентни.

Уфолозите празнуват победата, разговорите за НЛО започнаха да се водят в друга посака. Но има и достатъчно скептично настроени хора.

Владимир Попов, титулован пилот на Русия, отбеляза, че „неидентифицирани летящи обекти“ изобщо не означава „зелени човечета“, друга цивилизация и какво ли още не.

Често означава точно това, което се казва, в буквалния смисъл на думата: има определен летящ обект, който те не биха могли да разпознаят.

Какво е пречило на наблюдението на НЛО в миналото?

Много изследователи се чудят защо нищо не е било известно за НЛО до ХХ век. Разбира се преди хората да не са летели със самолети и това е едно от обясненията.

Освен това в миналите векове не е имало такова силно светлинно замърсяване, което да пречи да се наслаждаваме на красотата на далечни звезди.

Следователно всеки летящ светещ предмет би трябвало да привлича вниманието на хората от миналите векове.

И както е известно в картини на художници от средните векове се появяват странни летящи обекти. Храмове и църкви стават първите свидетели на инвазията. Знанието за извъземните посетители е от векове, а не както се опитват да ни убедят.

Като начало си струва да отбележим,

че самото понятие за НЛО е въведено в средата на миналия век на Запад.

До този момент е имало съобщения за светлини или нещо подобно. И като цяло през миналия век общата мода започна да рационализира всичко, да търси разумно научно обяснение.

Изследователите анализираха слухове за НЛО, както и различни публикации във вестници и обърнаха внимание на един интересен модел. Факт е, че масовите доклади за НЛО започват да се появяват в пресата с настъпването на Студената война.

Психиката на хората беше засегната от атмосферата на общо подозрение, недоверие и усещането, че краят на света може да започне всеки момент.

В резултат на тази „благоприятна“ почва

започват да възникват различни теологични конспиративни теории. Хората установиха, че не вярват не само в другите, но и в собственото си правителство. Мнозинството отказва да приеме световния ред като цяло и подозира, че всичко е възможно.

По това време краят на Втората световна война, след която световният ред буквално се срина, допринесе значително за такива настроения.

Публикуването на официално съобщение за НЛО в Пентагона през април 2020 г. съвпадна с пандемия, която бушува по целия свят. Точно когато познатата среда на света изчезна безследно.

Някои изследователи предполагат, че по този начин американските военни искат да разсеят обществеността от обсъждането на по-належащи въпроси, свързани с икономиката и политиката.

Други настояват, че е било крайно време истината да бъде обявена и лъжата за НЛО да престане да бъде разменна монета за новинарските емисии.