Новини

Илон Мъск „взриви“ мрежата с коментар за извънземните

Изпълнителният директор на Tesla Илон Мъск предизвика бурна дискусия в мрежата относно съществуването на извънземен живот в космоса.

Той приведе странни аргументи,

които според него говорят за невъзможността за съществуване на извънземни.

Преди дни Мъск написа на страницата си в Twitter, че най-мощният аргумент срещу съществуването на извънземни е, че резолюцията на камерите, заснемащи НЛО, се е подобрила, но качеството на получените записи остава същото.

Това обаче не са само неговите думи. Отдавна такава хипотеза е заявена от уфолози и други независими изследователи. Напоследък нискокачествените изображения все повече се отхвърлят от различни медии и изследователи.

Много потребители на мрежата

не се съгласиха с констатациите на Мъск. Коментатори основно смятат, че въпреки подобрението в разделителната способност на камерите, те не са в състояние да работят на всякакви честоти, което означава, че не могат да уловят „истинската реалност“.

В допълнение, други коментатори считат, че НЛО се движат твърде бързо, което прави изображенията размазани.

Някои изследователи коментират, че не е необходимо да се създава размазано изображение, за да се създават фалшиви новини за НЛО.

Съвременните технологии,

използващи изкуствен интелект, могат много правдоподобно да представят ситуацията с извънземните и ще бъде невъзможно да се разбере къде е истината.

Илон Мъск често прави необичайни изявления в Twitter, които привличат много внимание, а поради репутацията му в областта на астронавтиката, дебатът е още по-разгорещен.

Забележително е, че Илон Мъск прави необичайното си изявление дни, след като американските власти заявяват, че разполагат с доказателства за съществуването на НЛО с възможности и технологии, които най-модерните самолети не притежават.

Twitter