Новини

Има ли наистина извънземни? Или сме просто продукт на висша сила

В наши дни, човечеството е осъзнало, че не живее в центъра на Вселената, а на относително малка скалиста топка, една от милиардите същи топки на Вселената.

И днес то не се уморява да мисли, дали има живот на други планети и съществува ли извънземни.

Тази тема се оказа толкова вълнуваща за въображението на хората, че през последните сто години споровете за възможността за съществуването на извънземни не стихват по цялата Земя.

За нея свидетелстват и броят на книгите, които се изразява в стотици хиляди. И все пак, има ли извънземни – обитатели на други звезди и други планети? Съществуват ли извънземни? 

Доказателствата сочат

 Доказвайки съществуването на извънземни и то не някъде в космическите дълбини, а вече тук, на Земята, поддръжниците на този възглед посочват някои факти и съображения. Такива могат да бъдат разделени на няколко групи.

Проучване: Може да има десетки извънземни цивилизации само в Млечния път 

Филмите за извънземни са може би най-известният сюжет в киното с научна фантастика. Всички ние копнеем да разберем дали има живот във Вселената.

Защо древните хора трябвало да вършат гигантска работа, създавайки рисунки, които могат да се видят само от самолет, все още е неясно. 

Освен ако, разбира се, не изключим версията за извънземните, за която са поставени символи за приветствие, указващи мястото за кацане.

Има и странни описания от древни свещени книги за фантастични самолети и явления. Те могат да бъдат намерени в много нации.

Например в древния индийски епос, много африкански легенди и дори в Библията. 

Oт гледна точка на съвременната наука НЛО 

Американският учен Ричард Хувър посветил доста време на изучаването на метеоритите. В някои от тях, той успял да намери вкаменени останки от микроорганизми от извънземен произход.

Той открил останките от бактерии и водорасли, които не отговаряли на нито един известен вид сухоземни същества.

Това позволило на учения да твърди, че ако микроорганизмите съществуват някъде в космоса, тогава е напълно възможно да съществуват по-напреднали и развити форми на живот, до разумни. 

Предположение:

Разумният живот извън слънчевата система може да е много по-често срещан, отколкото си мислим 

Разумният живот извън слънчевата система може да е много по-често срещан, отколкото си мислим, смятат учените, пише британското издание…

Огромният обществен интерес към темата за извънземните посещения е подхранван от пресата. Това принудило британското правителство да създаде специален комитет, в който да участват известни учени и експерти. 

Те внимателно изучавали наличните по това време снимки, свидетелства на „контактьори“ и просто очевидци на странни явления.

В резултат се стигнало до заключението, че всички доказателства са или фалшификати, или оптични атмосферни ефекти. Те само създадоха илюзията за НЛО.

Заключения – има ли извънземни?

Досега науката не е предоставила убедителни доказателства нито за съществуването на извънземни, нито за невъзможността за тяхното съществуване.

Няма достатъчно надеждна информация, за да се направят неоспорими заключения. И все пак, ако разсъждаваме логично, тогава можем да стигнем до извода, че животът на Земята едва ли ще е уникален и изолиран феномен във Вселената. 

Извънземните трябва да съществуват, но дали, когато се срещнем с тях, няма да се окажат братя по ум или жестоки врагове и поробители?

Това само бъдещето ще покаже.

източник