Новини

Има ли някой там горе на Луната? Човечеството може би няма идея

Има ли някой там горе на Луната? Човечеството може би няма ни най-малка представа и продължава да си играе на завоевател на нашия спътник.

Луната крие много тайни

най-важната от които е произходът й. Съществуват многобройни хипотези за раждането на Луната. 

Неотдавна теорията, че древна извънземна цивилизация е поставила в геостационарна орбита спътника на Земята стана обект на специални репортажи и предавания в САЩ.

Луната според тази теория е там, за да управлява съдбата на планета. И това изглежда е самата истина. Приливи, отливи, земетресения, вулкани, магнитни полета на полюсите – това е малка част от огромното влияние на Луната над живота на Земята.

Луната влияе и на размера на деня

Доказано е, че преди 4 милиарда години тя е била около 5 пъти по-близо до Земята. Представете си само как е изглеждало това по онова време.

В резултат на това периодът на въртене на двете тела около общия им център на тежестта е бил по-къс.

По това време земното денонощие е продължавало 12 часа. А периодът на въртене на Луната е бил приблизително 2-3 пъти по-малък от сегашния. 

Всяка година Луната се отдалечава

от Земята с 3 см и с течение на времето, силата на гравитацията на планетата ни няма да може да удържи Луната на орбитата й и тя ще заеме собствена орбита около Слънцето.

Никой не се наема да гадае какво да очакват земляните в онези времена. Хипотезите са от катастрофални до фантастични.

През 1963 г., дори Карл Сейгън споменава възможността за извънземно посещение и използването на Луната като база на чужди цивилизации.

Сейгън твърди: „Не е изключено артефактите от тези посещения все още да съществуват. Или дори в рамките на Слънчевата система да се поддържа някаква база, за да се осигури приемственост на последователните експедиции.

Поради климатичните условия и възможността за откриване и намеса от жителите на Земята, би било за предпочитане такава база да не се прави на повърхността на Земята. Луната изглежда като приемлива алтернатива.“

Наблюденията на загадъчните феномени

на светлината на Луната неведнъж са се случвали през XX век. Дори и в наше време, НАСА признава: В кратера Аристарх около 112 пъти са фиксирани различни оптични явления.

Подобни феномени се наблюдават и 29 пъти в кратера на Платон, 15 пъти в кратера Шрьотер, 16 пъти в Маре Крисиум.

Такава активност не може да бъде случайно съвпадение

В продължение на десетилетия преди космическата ера са направени много карти на странни „куполи“, наблюдавани в нарастващите градове на Луната.

Виждани са сенки на правилни геометрични форми. Уилям Хершел още през XVIII век обръща внимание не само на светлините на Луната, но и наблюдава по повърхността и линии и геометричните и форми.

Каквото и да ни говорят учените очевидна е кризата на доверие към тях. А спътникът на планетата продължава да остава една от най-големите загадки, които очакват своето решение.