Тайни и загадки

Има ли тайно наблюдение над планетата Земя?

По време на сглобяването на Международната космическа станция през 1998г. , американски астронавти забелязват голям неидентифициран обект в орбита около Земята. Те правят снимки на мистериозния обект и ги публикуват на уебсайта на НАСА. Този обект на снимките, очевидно изглежда изкуствен.

Това не е метеорит, не е парче скала. То е тъмно на цвят и има обтекаема, технологична форма, почти като нашите невидими самолети Стелт, и с някакъв извит ястребов нос отпред. Любопитното е, че служители на НАСА бързо премахнали снимките, твърдейки, че обектът е космически боклук. Най-вероятно термично одеяло, изпуснато по невнимание от космическата станция. Но някои независими изследователи не са убедени и предполагат, че това може да е най-новото доказателство за спътника „Черният рицар“, който за пръв път влиза в заглавията, три години преди извеждането на първия изкуствен спътник в орбита.

През 1954 г. San Francisco Examiner и списанието Aviation Week публикували статии, подробно описващи това, което приличало на изкуствени спътници в орбита около Земята. Това шокирало много хора. Защото, въпреки че идеята за спътниците е била позната, никой на планетата не бил изстрелвал спътник. Историята започва с човек на име майор Доналд Кейхоу. Той е служил в армията на САЩ и е написал няколко книги за НЛО. Кейхоу пише, че няколко осведомени военни му казали, че американската армия следяла един или два неизвестни спътника с необикновени размери в околоземна орбита.

Никой не знаел какви са те. Това било много преди Спутник – първият сателит, изстрелян от руснаците. Затова се породила идеята, че са извънземни. Министерството на отбраната на САЩ потърсило помощта на астронома Клайд Томбо през 1953 г., за да идентифицира този странен обект. Заключенията му никога не били оповестени.

Въз основа на изображението от радара през 60-те години, учените изчислили, че загадъчният спътник тежи над 10 тона. Той не само че бил няколко пъти по-голям от всичко, което космическите програми са можели да изстрелят, но и сякаш се движел по изкуствена орбита, обикаляйки Земята от полюс до полюс. Черният рицар се е движил по полярна орбита. Обикновено в полярна орбита се поставят метеорологични и шпионски спътници, за да покрият цялата земна повърхност. Това означава, че този обект не е с естествен произход.

Има теория, че това е извънземен сателит, който е наблюдавал Земята в продължение на хиляди години. През 30-те години радиолюбители твърдели, че приемат радиосигнали от космоса. Самият Никола Тесла споделял, че е приемал радиосигнали от Марс. Един радиолюбител успял да дешифрира този сигнал, и създал матрична мрежа от отделни точки с бял и черен цвят. Гледайки тази мрежа, той стигнал до извода, че това е карта на двойната звезда Изар в съзвездието Воловар, на мястото където би била преди 13 000 години.

Възможно ли е този загадъчен обект да е достигнал Земята преди 13 000 години? И ако е така, дали е бил поставен в орбита от извънземни, за да наблюдават Земята? Изследователи смятат, че описания на извънземен спътник могат да бъдат открити отпреди хиляди години, в еврейския текст, известен като „Апокалипсис на Варух“.

„Апокалипсисът на Варух“ е една от най-добрите истории за древни астронавти, защото съдържа разказ на очевидец  за сателит, обикалящ около Земята. Варух описва как видял великолепна птица, която наблюдавала случващото се на планетата. От време на време птицата разпервала криле, за да събере или да се запаси с енергия от слънцето. След този полет птицата била толкова изтощена, че прибирала крилата си. Ако погледнем днешните сателити в космоса, ние виждаме същото. На крилете им има слънчеви батерии, които могат да се разгъват и прибират по желание. Ами ако Варух е станал свидетел на нещо подобно? Самият той казва, че това е „пазителят на Земята“.

Може ли митологичната птица описана в Апокалипсиса на Варух всъщност да е била наблюдателен спътник? Може ли това да е доказателство, че извънземните наблюдават Земята от хиляди години, както смятат много изследователи?

НП 2017