Тайни и загадки

Истината зад термина „глобално затопляне“ е повече от стряскаща

Апокалиптичните картини от наводнения

в Европа, Китай, Русия и дори места като Испания, Гърция, Саудитска арабия, Австралия, Чили и Африка показват, че няма място по света, което да не е докоснато от наводнения през последните години. Особено Австралия, където това се случи след бедствието на сушата и пожарите.

Нито медиите, нито експертите си правят труда да обяснят на обществото защо се случва това, освен това да повтарят до припадък „глобално затопляне“.

Ние знаем, че нашата магнитна сфера е отслабнала значително и това позволява на голямо количество слънчев вятър (предимно водород) да навлезе в атмосферата.

Проучванията гласят,

че нашата вода е възникнала на нашата планета по този начин. Това означава много облаци и дъжд.

С други думи, докато имаме отслабено магнетично поле, ще има и постоянно наводнения и катаклизми. Важно да знаем е, че причината за големите наводнения, е не само топенето на ледниците.

Ето едно друго интересно откритие: „Земята създава собствената си вода дълбоко в мантията.“ . Популярното мнение, че водата е дошла от ледени астероиди сега изглежда много нереалистично и невъзможно.

Помислете за това, което бе открито преди няколко години: Резервоар с вода, с размери три пъти обема на всички океани бе открит под земната повърхност на около 700 км.

Откритието може да помогне в обяснението откъде идват водните басейни на Земята. „Това е добро свидетелство, че водата идва от вътрешността на Земята“.

Въпросът, който изниква е:

Възможно ли е от там да е дошла водата, която по времето на големите наводнения на нашата планета е вдигнала морското равнище с 60 до 100 метра?

Представете си това в комбинация с непрестанни масови валежи? Библейската история за потопа може би не е само приказка, както много хора си мислят.

Холивуд също свърши добра работа предупреждавайки ни за този сценарий с филма от 2004 година, „След утрешния ден“. Нивото на океана се покачва бързо, после температурата внезапно пада до минус 101 градуса по Целзий и започва друга ледена епоха.

Всички сме чули за историите за милиони замразени мамути, които са намерени консервирани в Сибир. Те замръзнали толкова бързо, че месото би могло да бъде изядено дори и днес, а устите им са пълни със суб-тропична растителност.

За шоково замразяване на такова масивно животно е необходима температура от поне 100 градуса под нулата в комбинация с голямо наводнение.

Тогава възниква още по-ценния въпрос:

Дали е имало същия катаклизъм и в Антарктика?

Изключително важно е хората да разберат, че ние навлизаме в минимален слънчев цикъл в рамките на първите четиридесет години на ХХI век.

Последната мини ледена епоха е била през ХVII век както е известно. За разлика от миналото, ние се намираме в период на смяна на полюсите. И да, с предстоящ слънчев минимум.

Някои учени казват, че ще навлезем в мини ледена епоха най-рано през 2030 година. Статията „Накланянето на Земята е следствие от ледената епоха“ от 2005 г. е повече от интересна.

През последния милион години Земята е претърпявала голяма ледена епоха на около всеки 100 000 години. Учени имат различни теории, с които обясняват този ледников цикъл, но според ново проучване главната движеща сила е най-вече наклона на планетата.

Последното ледниково топене беше преди 10 000 години, което означава, че Земята я очаква навлизане в нова ледникова епоха. Петер Хуйберс отбягва да спекулира по темата дали човешки влияния биха могли да я предотвратят.

Посланието на индианците Хопи:

Много Хопи признават, че трите предишни Свята са свършили с бедствени космически явления.

Предците на хопите са били принудени да отидат под земята по време на тези две опустошителни явления, докато очевидно не е бил необходим подземен подслон по време на унищожението на Третия свят от потоп около 8000 години преди новата ера.

Пророчеството относно нашия Четвърти Свят е да свърши от огън, преди да преминем към Петия Свят, който е много по-мирен.

Според хопите, „Вторият Свят“ е унищожен от ледове, ледници или eкстремен студ, специално задействан от изместване на полюсите.

Докато хопите не ни дават конкретна дата ние знаем, че точно сега сме в разгара на смяна на полюсите. Благодарение на НАСА, без да разберем, се разминахме със смъртоносното слънчево изригване през 2012 година.

За да стане още по-интересно, съгласно Парижкото споразумение от декември 2015 година, 195 държави обещаха 16.5 трилиона долара, за да опитат да понижат температурата на планетата с 2 градуса по Целзий.

Това не е ли друго скъпо струващо отвличане на вниманието на обществеността?

Когато става въпрос за такива големи суми, не очаквайте истината да излезе наяве. Това е онова, което наричаме фокусиране върху ефектите, а не върху причината за проблемите.

Няма сума, която да може да спре тази промяна на планетата. Медиите и съвременните науки както обикновено омаловажават някои очевидни факти.

Ние завършваме пълен цикъл около Слънцето от приблизително 26 000 години. Ако нашето общество не се отдели от настоящата лъжлива парадигма на фалшиви икономически строй и политика, то вероятно манипулациите с глобалнто затопляне и други такива ще продължат.

Можем само да спекулираме, но след 15-20 години, ако нещата продължават по този неразумен начин, населението няма да наброява милиарди и живеенето в пещера ще се върне отново на мода.

Стан Бекирски, Канада