Здраве

Истинската причина: Защо комарите хапят само някои хора?

Има хора, които никога не ги хапят комарите, но защо?

Комарите не смучат кръв от всеки, когото видят. Те биват привлечени от конкретни хора и отблъснати от други.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Имате ли нулева кръвна група? Ако сте нулева кръвна група следващите редове са за вас.

Според проучване публикувано в Journal of Medical Entomology, комарите са много по-склонни да пият кръвта на онези, които са с нулева кръвна група.

Не е ли това леко притеснително? Възможно е и други фактори да оказват въздействие върху апетита на малките насекоми и те да свързани с особености на нашия организъм.

Потите ли се повече от другите хора?

Комарите са по-заинтересовани от хората, които се изпотяват повече. Те могат да усетят млечната киселина, пикочната киселина и това да бъде като червен плащ за тях.

Колкото по-горещи и по-потни сме, толкова повече ще ни хапят комарите, се твърди в изследването на страниците на Journal of Medical Entomology.

Предразположени ли сте генетично?

Генетиката играе голяма роля за това. Някои хора произвеждат естествен репелент против комари, който ги отблъсква.

Независимо дали го осъзнавате или не, в тялото ви има до четиристотин химически съединения, които могат да привлекат тези същества към вас.

Заедно с това, хората реагират по различен начин на тези ухапвания. Факт е, че популацията на комарите нараства и учените търсят логичини обяснения на този процес.

Освен всичко останало в последните няколко години се забелязва и сериозна резистентност на малките досадници към различините препарати, с които са третирани.

Има твърдения, че организмите на комарите мутират прекалено бързо и размножаването им се дължи и на промяната в климатичните условия.

Това разбира се е хипотеза, която тепърва предстои да бъде доказана или опровергана от науката.

Източник: Аwareness Аct