Тайни и загадки

Истинският произход на легендарния Орден на рицарите тамплиери?

Първоначално рицарите Тамплиери стигнали до Светите земи с мисия да си върнат съкровище, което те вярвали, че било тяхно. Така започват всички познати легенди.

Но според историците Тим Уолъс Мърфи и Кристофър Найт, рицарите основали Ордена са били една специална част от европейсктото благородничество.

Отговорът на загадка е изненадващ. Те били наследници на еврейски старейшини, които избягали от Светите Земи около 70-та година сл.Хр, когато били завладени от римляни.

Тамплиери на фамилиите Rex Deus

Преди да напуснат земита си, тези старейшини скрили съкровищата си и кабалистични свитъци от римския нашественик Тит, в стратегически региони на Светите Земи.

След това еврейските старейшини имигрирали в Европа. Там, много от тях сключили бракове с членове на благородни семейства.

24 от тези старейшини щели да станат глави на група от европейски семейства, познати с прозвището „Rex Deus“, или „Звездните“ семейства.

Векове наред тайната на местоположението на еврейските съкровища се предавала през поколенията – до първите Кръстоносни походи.

Членовете на Rex Deus, притежаващи рицарско звание се присъединили към мисията на светите воини, но при едно условие.

Те пътували на изток с цел да влязат във връзка с мюсюлманите и да се договорят нещо много ценно.

Първоначалните девет рицари Тамплиери били или родени във фамилиите Rex Deus, или в сродни на тях семейства.

Един от тях бил Годфроа дьо Буйон – Защитник на гроба Господен и първи владетел на „Небесното царство“. Той бил водач на първия Кръстоносен поход.

От Светите Земи до Шотландия

Следи на Тамплиерите били намерени през 19-ти век и сега са в притежание на семейството на покойния историк Робърт Брайдън.

Изглежда еврейските старейшини скрили по голямата част от съкровищата си под Соломоновите конюшни.

Там Тамплиерите прекарали най-дълго време в търсене. След 9 години на разкопки Рицарите намерили достатъчно съкровища и документи да изпълнят 4 големи сандъка.

В Европа те преминали през Фландрия, където копирали един от документите.

Наречен „Небесният Йерусалим“ днес той се намира в библиотеката на Университета в Гент.

След специална церемония с папа Хонорий III през 1128, Орденът бил официално приет от църквата.

Двама от рицарите, Юг дьо Пайен и Андре дьо Монбар занесли съкровището в Килуининг, където се намира великата масонска ложа на Шотландия.

Ложата била създадена много преди това и никой от останалите живи рицари не говорил за предците на създателите.

Рослинският параклис и четирите сандъка

Сандъците били оставени там дълги годни, докато не били преместени в Замъкът Синклер, близо до Единбург. Кланът Синклер било един от семействата на Rex Deus.

Според историята съдбата на кланът завинаги била свързана с рицарите Тамплиери след като Катерина дьо Сен Клер се омъжила за Юг дьо Пайен през 1128.

Заради тази връзка повечето от съкровищата на Тамплиерите били в хазните на кланът Синклер. В обществото илюминати твърдят, че това е най-влиятелният род в света в този момент.

Сандъците били пазени в техните замъци, докато неочаквано не настъпил пожар и те били принудени да ги преместят.

Но скоро след това в близост пил построен Рослинският параклис. Смята се, че целта на строежа била да бъдат скрити и запазени тамплиерските съкровища.

Чрез съвременни технологии бе потвърдено, че под параклиса
наистина има трезор, съдържащ 4 големи контейнера или сандъка.

Мнозина дори смята, че параклисът е построен по модел на Соломоновия храм.

Ще намерим ли някога загубените части на пъзела?

ancient-origins.net