Историята за мистичната Кралица от съзвездието Орион и прераждането

Легендата е съхранена през годините и е предавана с рисунки в пещери и древни текстове. Не е ясно за кое време се говори в мистичната история. Има твърдения, че става дума за предсказание дошло от съзвездието Орион преди 450000 години. Но това е само хипотеза.

Преданието облечено във формата на притча за първи път е открито в шумерското клиновидно писмо. По-късно на различни места по света са открити рисунки и други визуални послания. Вероятно е науката да спекулира с достоверността на историята. Но неотдава тази легенда бе огласена по много мистериозен начин и чрез не по-малко мистериозен канал. Ето и историята.

„Имало едно време една Кралица. Тя имаше всичко. Слава, сила, великолепие. Поклонници, жадуващи да дават и благодарни да получават. Каква е била причината за тази отдаденост?

Защото тя имаше най-големият дар. Най-голямата благословия за даване. Простото божествено усещане за вътрешен мир и наслада. Бяха добри времена. Кралете, обаче, не харесваха това. Кралете идваха един след друг, за да я свалят от трона. Не издържаха дълго. И биваха наказани жестоко. Най-лошият начин да си отидеш е да бъдеш погълнат от нея.

Сезоните се промениха, зведите смениха местата си с годините. Тази кралица продължи с отдаването и приемането на поклонници. Потокът не спираше към олтара й. Но кралете, продължаваха да я преследват. Силата на кралицата, която е силата на всички жени, силата на прераждането и създаването е мечта за кралете. Това караше хората да коленичат в страхопочитание и да дават дарове. Но други се ядосваха до полуда. Те искаха тази енергия за себе си.

Гневът облада сърцата на противниците й. Гневните не разсъждаваха нормално. Така кралете направиха това, което винаги правят. Те взеха властта. Отне им много време. Много оръжия, кръв и жертви. Но те сграбчиха властта. Бяха прекалено уплашени, за да има кралица…“

Историята вероятно е съчинена по истински събития, за които намираме информация в „Документите Тера“. Светът днес има проблем с жена, облечена във власт. Ако намери начин да я срази, го прави. Да я накаже за дързостта й да бъде такава. Ако продължим да разсъждаваме ще видим и друго. Няма край жестокостта на хората, застрашени от силни жени. И какво да прави кралицата? Падна на колене. Прие това, което не иска. И ние с лекота гледаме и се преструваме, че ще направим нещо различно, ако бяхме на нейно място.

Боготворенето е количествена работа. Който има най-много последователи, печели играта. Искаш ли да играеш?

НП/Нийл Геймън

Участвайте в кампанията по набиране на средства за новия сезон на телевизионните епизоди 2017/2018 година. Използвайте бутона Donate или посочената сметка в раздел “Подкрепи Новото познание”.

Научете повече за дарителската кампания и банковите сметки на проекта.