Тайни и загадки

Изборът ще бъде наш. При новата духовност няма да има разпоредби

Много от онова, което се определя като Нова епоха, е просто Старата епоха, но предрешена. Твърде често това са старите мисловни модели и реакции в действие под различно прикритие, това е всичко.

Новата епоха е огромен гоблен от хора и вярвания и не трябва да се разглежда като движение или създание, което мисли и вярва в едно и също.

При новата духовност няма да има правила и разпоредби. Тя ще заплашва единствено онези, които искат да принудят другите с изкусни или не толкова изкусни средства да повярват в онова, в което те искат.

По време на трансформацията хората естествено ще бъдат насочвани заедно, докато Висшият Аз се свързва изцяло с нашите физически личности.

Изборът ще бъде наш и един избор няма да бъде по-валиден от друг. В резултат нашата духовност ще се развива бързо, ако сме отворени за нея.

В сферата на Новата епоха има значителна експлоатация и много, които усложняват иначе прости теми. Колкото по-сложно го правите да изглежда, толкова повече хора ще зависят от другите за взимането на решение кое е най-доброто и ще им продават джунджурии – резервоари за прераждане, съвети, карма сеанси и бог знае какво още.

Идеята е хората да се освободят от духовната зависимост и всякаква друга зависимост – не да се създава нова зависимост от някой гуру, учител, медиум или вещ.

Това не означава, че някои от тези услуги на Новата епоха не са полезни, когато участват просветени хора, те определено са. Но прекаляването е неуместна и емоционално заплашваща експлоатация.

Тя може да задържи вашето пробуждане и в области като съвети за кармата, може вероятно да ви накара да се почувствате наистина зле, ако съветникът ви каже неприятни неща, за които според него или нея сте били отговорни в минали животи.

Същото важи и за много медиуми-канали. Много от предадената информация е безсъдържателна и към нея трябва да се отнасяте с голяма предпазливост.

Братството е инфлитрирало групи от Новата епоха и НЛО, а отрицателно настроени извънземни може да са използвали медиумите канали в продължение на хиляди години. Те знаят, че този обрат в съзнанието е планиран и искат да го спрат, защото знаят какви последици ще донесе за тях.

Какъв по-добър начин от това да подадеш камара глупости чрез медиуми и „гурута“ на онези, които бива засегнати от тези глупости?

„Господарите“, според вярването на Новата епоха, са част от нещо, наречено „Великото бяло братство“, за които се говори, че направляват човечеството и Земята през този период на промяна.

Но така ли е? Някой със сигурност го прави, но дали това са съществата, за които се казва, че са „господарите“? Може би сляпото почитане на тези същества не е нещото, което те искат да стане.

Дори представите за господарите да са верни, дали всяко същество, предаващо съобщения, което твърди, че е от този поток на съзнанието, наистина казва истината?

НП/ Дейвид Айк