Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Изкопаеми горива – една от най-големите заблуди на XX век

Всички сме чували, още от деца, че петролът е ограничен ресурс и че се образува чрез биологични процеси, в продължение на милиони години.

В последните десетилетия чуваме и все повече, че петролът скоро ще свърши. Но каква е истината? Дали това са просто митове?

Петролът е изчерпаем природен ресурс?

Западната наука е наложила мита за изкопаемите горива и го налага вече повече от век.

Според автора Уилиам Ендгал: „Западните геолози не дават каквито и да са убедителни доказателства за произхода на вкаменелостите (fossil, fossil fuels). Те го налагат като свещената истина.“

„Множество руски учени за правили проучвания върху това. Най-популярните западни научни списания нямат интерес да публикуват подобни „новаторски“ възгледи.“

В интервю полковник Флетчър Праути, инсайдър на американското правителство, разкрива събитията, довели до решението, чрез което петролът бива характеризиран като органична субстанция.

През 1892, на научна конференция в Женева, група от учени, назначени от Джон Рокфелер, правят измамното твърдение.

Първоначално петролът бил използван като смазка, но всичко се променило, щом производителите разбрали, че може да се използва и за гориво.

Оценяването на петрола било проблем, защото като природен ресурс той можело да бъде намиран в изобилие. В повечето случаи не трябвало да се копае на дълбоко под земята, за да бъде добит.

Рокфелер и неговите партньори решили да вдигнат цената на петрола и да създадат представата, че бил оскъден ресурс.

До сега не са намирани вкаменелости на повече от 5000 метра дълбочина, а днес нефтът преполагаемо се добива на дълбочина от около 9000 метра.

Тази измама била затвърдена във „факт“ през 70-те години по време на „енергийната криза“, която обхванала най-големите индустриални държави в света.

Тогава глобалистите Джон Рокфелер V и Хенри Кисинджър убедили американското правителство, че е нужно да бъде установена световна цена за „ограничения ресурс“ – петрол.

Статистически данни

Милиарди хора по света се доверяват на статистическите данни и проучвания, които правителствата им представят.

Истината е, че те биват манипулирани по политически причини и точността им е съмнителна.

Доказано е, че статистики, свързани с икономиката, различни заболявания и дори глобалната средна температура са неточни и променяни с цел манипулация.

Не много поддръжници на идеята за изчерпаемите горива биха желали да признаят това.

Ние сме свидетели на „политическа наука“, а не на „истинска наука“.

Ако искате да научите повече по темата, можете да потърсите книги като „The Energy Non Crisis“, „See No Evil“ и „The Rockfeller File“.

anticorruptionsociety

Участвайте в кампанията по набиране на средства за новия сезон на телевизионните епизоди 2019/2020 година. Използвайте бутона Donate или посочената сметка в раздел “Подкрепи Новото познание”.

Научете повече за дарителската кампания и банковите сметки на проекта.